Subsidies voor bouw sociale woningen in Knollebol

Subsidies voor bouw sociale woningen in Knollebol

Foto: Conny justé

Keerbergen - De provincie Vlaams-Brabant investeert 20.000 euro in de realisatie van 3 sociale appartementen in Knollebol om zo het kernversterkend wonen te ondersteunen.

De provincie Vlaams-Brabant investeert zo’n 1 miljoen euro in 31 woonprojecten. Hiermee wil ze vooral ‘het wonen van de toekomst’ stimuleren via projecten van woningdelen voor kwetsbare groepen en kwalitatief kernversterkend wonen. De provincie Vlaams-Brabant komt zo tegemoet aan de maatschappelijke vraag naar nieuwe, betaalbare en kwaliteitsvolle woonvormen. 

Vlaams-Brabant kampt met grote uitdagingen op vlak van wonen. Ze is niet alleen de duurste Vlaamse provincie om te wonen, bovendien leggen de verwachte 100.000 extra inwoners voor de komende 15 jaar extra druk op de woonmarkt. Een huisje met tuin voor elk gezin is daarom niet langer mogelijk en wenselijk.
Zo moet wonen in de kernen van onze dorpen en steden er mee voor zorgen dat de bebouwing niet verder versnippert en de open ruimte aantast. Het zorgt voor leefbare kernen en voorkomt mobiliteitsproblemen. Zo luidt het bij de provincie.

De provincie selecteerde onder meer 17 projecten voor kernversterking.  Ze zijn gelegen in de gemeenten Bever, Diest, Grimbergen, Kampenhout, Lennik, Leuven, Liedekerke, Linter, Ternat, Tervuren, Tielt-Winge, Tienen, Vilvoorde en dus ook Keerbergen.

 

Sociale woningen in Knollebol

"De provincie ondersteunt een aantal projecten die niet zo evident en vaak ook duurder zijn in realisatie dan een doorsnee woonproject", verduidelijkt Lym De Brouwer, directeur SWal die het project zullen realiseren. "Zo hebben we voor het project Knollebol ook een subsidieaanvraag gedaan en verkregen. Dit met als motivatie dat het een klein kernversterkend project is, waar er nog eerst afbraak nodig is wat het project er niet eenvoudiger en goedkoper op maakt. Ook het gegeven dat het een sociaal woonproject is was hierbij belangrijk,  dat betekent immers dat de huuropbrengsten de investering niet dekken en extra middelen in die zin dus nodig en welkom zijn." In casu werd 20.000 euro toegekend als subsidie.

 

 

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio