Haacht krijgt eigen Buurderij

Haacht - In het voorjaar van 2020 krijgt ook Haacht haar eigen Buurderij. Dit is een korte keten initiatief en wekelijkse ontmoetingsplaats waar men verse en lokale producten, afkomstig van boeren uit de buurt, kan ophalen.

Initiatiefneemster is de 45-jarige mama en echtgenote Lies Mattheus. "Ik ben me gaan verdiepen in 'Boeren & Buren' omdat voeding heel belangrijk voor me is", verduidelijkt ze. "Daarenboven maakt het concept om mensen rechtstreeks in contact te brengen met de boeren het voor mij heel interessant." In het voorjaar van 2020 gaat ze in Haacht met het concept van start, waarbij men online rechtstreeks bij boeren een bestelling plaatst, waarna deze het op de afhaaldag naar de plaats van afhaling brengen. "Het project zal weldra feestelijk geopend worden", geeft ze nog mee. "Iedereen is dan welkom om de producten en producenten uit de streek te ontdekken."

De wekelijkse ophaling van onder meer verse groenten & fruit, vers vlees & vis en zuivelproducten zal 's maandags gebeuren van 17u30  tot 19 uur  in de HaBoBib te Haacht

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio