Kunstkring Gesigneerd start 2020 met een expo van Dirk Van Houtven.

Kunstkring Gesigneerd start 2020 met een expo van Dirk Van Houtven.

Foto: if

Tremelo - Vanaf zaterdag 18 juni kan men in de exporuimte van Kunstkring Gesigneerd gedurende 2 weekends terecht voor een tentoonstelling van kunstschilder Dirk Van Houtven.

Dirk Van Houtven is net zoals Pablo Picasso geboren op 25 oktober 1959. Tekenen en schilderen doet hij al meer dan 50 jaar. Al van zijn kinderjaren had hij het geluk naar de academie te kunnen gaan. De leraren die hem zijn bijgebleven en hem hebben gevormd zijn,  in volgorde van ontmoeting, Albert Schellemans, Willie Cools, Daniella Haesenbroeckx, Maurice Van Den Dries, Gilbert Van Hool, Rudy De Biévre en Edwig Goyvaerts

Waarheidsgetrouw, realistisch en details ondergeschikt aan de essentie genieten zijn voorkeur . Portretten zijn altijd een rode draad geweest in zijn werk, vanaf zijn kindertijd was hij gefascineerd door het weergeven van het menselijk gelaat. Figuratief werken met respect voor anatomie en andere wetmatigheden zoals zwaartekracht, vormspanning en de onderliggende abstractie van figuratie, dragen zijn voorkeur weg. Zijn grootste verdienste is dat hij een  'niet-gesubsidieerde kunstenaar' is, en daar is hij fier op .

 

Wanneer?

  • zaterdag 18 en zondag 19 januari
  • zaterdag 25 en zondag 26 januari
  • telkens van 13 tot 18 uur
  • Vernissage: vrijdag 17 januari vanaf 20 uur

 

Waar?

  • Kunstcentrum Gesigneerd ('t Zand)
  • Baalsebaan 287 Baal

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio