En onthulde plannen voor dit jaar

UPV Dijleland blikt terug op succesvol jaar

Tremelo / Haacht / Boortmeerbeek - Tijdens haar eerste nieuwjaarsreceptie blikte UPV Dijleland terug op het afgelopen werkingsjaar en werden de eerste lezingen van het nieuwe jaar aangekondigd. Zo gaat prof. dr. em. Jean-Pierre De Greve woensdag 15 januari in Tremelo dieper in op het leven en het werk van Albert Einstein.

Nadat Herman Stenuit, voorzitter van UPV Dijland in oktober 2017 samen met de inmiddels overleden Annemie Deconinck in Haacht het idee ontwikkelde om toegankelijke lezingen rond wetenschappelijke onderwerpen aan te bieden, ging in februari 2018 de eerste lezing in Haacht van start. Sindsdien organiseerde de vereniging die staat voor Uitstraling Permanente Vorming, afgelopen jaar 25 lezingen in Haacht, en telkens 3 in Herent en Tremelo, de twee gemeentes die afgelopen jaar, naast Haacht, een overeenkomst met de vereniging hebben gesloten. De lezingen kunnen gemiddeld een 90-tal toehoorders aantrekken, met uitschieters van 250 voor wetenschappers als Christine Van Broeckhoven. Intussen groeit het aantal aangesloten gemeentes. Zo zullen er vanaf april 2020 lezingen in Kampenhout worden georganiseerd en zijn er besprekingen gaande met Rotselaar en Boortmeerbeek. 

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd Pascal Mannekens, zoekvoerder van Bedking, tot ere-voorzitter benoemd, als dank voor zijn financiële ondersteuning van de vereniging. De opbrengst van de avond werd dan weer geschonken aan AlysSia Projects, dat tot doel heeft in Vilvoorde een open kunstatelier te realiseren voor minderjarigen die het moeilijk hebben. In dit kader kan men nog tot eind februari bij Bedking terecht voor een tentoonstelling met kunstwerken die voor het goede doel worden verkocht. 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio