Keerbergs Atheneum opent waterbar

Keerbergs Atheneum opent waterbar

Foto: If

Keerbergen - Maandag 13 januari deelde GO! Atheneum Keerbergen aan alle leerlingen van de tweede graad gepersonaliseerde herbruikbare drinkflessen uit. Water kan voortaan getapt worden uit een eigen waterbar.

Alle leerlingen van de tweede graad kunnen vanaf nu een gepersonaliseerde herbruikbare drinkfles kopen aan 5 euro. De actie wordt gesponsord door de leerlingenraad en de school. Beiden leggen per drinkfles 5 euro bij waardoor de fles geen 15 euro maar slechts 5 euro kost voor de leerling.   

“De leerlingenraad wil komaf maken met de plastic flessen en tegelijk het drinken van water promoten. Vandaar ook de opening van een heuse waterbar. Aan deze bar kunnen de leerlingen onbeperkt tappen … van gratis water uiteraard. Hun drinkbussen kunnen aan deze bar steeds gevuld worden.”, zegt Kurt Hofman, directeur van GO! Atheneum Keerbergen.

De actie van de gratis drinkflessen en de opening van de waterbar kaderen in de duurzame doelstellingen van Unesco. GO! Atheneum Keerbergen is sinds enkele jaren een erkend lid van het UNESCO-scholennetwerk.

In een latere fase zullen ook alle leerlingen van de derde graad een gepersonaliseerde drinkbus krijgen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio