Wintervuur zorgde voor warme dag in Tildonk

Wintervuur zorgde voor warme dag in Tildonk

Foto: if

Haacht - Als afsluiter van de viering van 125 jaar Landelijke Gilde Tildonk werd onlangs het wintervuur gevierd.

De traditie van de verbranding van de kerstbomen is al eeuwenoud. Vuren werden aangestoken om het nieuwe jaar te vieren. Later werd er een element aan toegevoegd: de komst van het licht, de dagen worden langer. Met ‘Lichtmis’ (2 februari) bereikt dit zijn hoogtepunt.

Met de goede medewerking van de gemeentediensten die de kerstbomen in Haacht ophaalden en de bereidwillige hulp van een 30tal vrijwilligers kon er onlangs een groot vuur ontstoken worden op het terrein achter Klein Eikeblok. Dank zij het aangename weer, lees: geen regen en een beetje een frisse wind, kon het wintervuur op tal van aanwezigen rekenen, waarbij de bewoners van de "Sussenhoek" er zelfs hun nieuwjaarsdrink hadden gehouden.

De Landelijke Gilde kijkt intussen al uit naar 2021, wanneer de 20ste editie van het wintervuur zal worden georganiseerd. Maar intussen staan er nog veel andere activiteiten op de agenda. Zo is er het feest op 16 februari, Ontbijt en Wandeling op 3 mei en Zoektocht vanaf 20 juni. Je kan hen ook volgen via de website www.lgtildonk.be of facebook.

Meer info: bij de bestuursleden of via e-mail:   info@lgtildonk.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio