WoonZorgCentrum Damiaan opent de deuren voor het grote publiek

WoonZorgCentrum Damiaan opent de deuren voor het grote publiek

Foto: Conny Justé

Tremelo - Op 15 maart neemt WoonZorgCentrum Damiaan voor het eerst deel aan de Dag van de Zorg. Die namiddag stellen ze hun centrum open voor het brede publiek om te laten ervaren hoe de bewoners het leven in hun WZC ervaren. Hierbij richten zij zich niet alleen op potentiële bewoners en hun familieleden, ook potentiële werknemers kunnen op die manier een blik achter de schermen werpen.

Op 15 maart wil WZC Damiaan bezoekers tussen 13 en 17 uur  laten ervaren hoe bewoners het leven in WZC Damiaan beleven.  Zo kan men deelnemen aan verschillende workshops o. a. stoeldansen,  werken met de belevenistafel, een spel spelen op de Silverfit en zingen en dansen. Medewerkers van de sociale dienst begeleiden hierbij de rondleidingen. 

Daarnaast wil het Tremelose WZC de bezoekers ook laten kennismaken met de diversiteit aan arbeidsmogelijkheden.  "Naast verpleegkundigen en zorgkundigen zijn er elke dag heel wat medewerkers in de weer om onze bewoners het leven zo aangenaam mogelijk te maken", verduidelijkt kwaliteitscoördinator Ann Gijsemans. "Wij beschikken over een  eigen professionele keuken met een gans keukenteam, een ploeg die instaat voor het onderhoud, een team van techniekers, een ergo/animatieteam, een team van kinesisten, medewerkers van de medisch technische dienst en een hele boel administratieve medewerkers zoals een personeelsverantwoordelijke,  woonzorgadviseurs, onthaalbediendes, stafmedewerkers, boekhouders, preventieadviseur en kwaliteitscoördinator. " ,Bij een stand kan men de  verschillende jobmogelijkheden bekijken én speeddaten met enkele disciplines  uit de zorg.

Verder willen ze de bezoekers informeren over het dagelijkse leven in het WZC, welke afdelingen er zijn, welke activiteiten er plaats vinden, de keuzemogelijkheden van de menu’s, de bewegingssessie met de kinesisten, het ervaren van het gebruik van hulpmiddelen zoals de actieve tillift, het relaxatiebad  en de polikliniek waar verschillende artsen verbonden aan de omliggende ziekenhuizen consultaties houden zoals een cardioloog, geriater, gastro-enteroloog, dermatoloog en oogspecialist.

"We willen van de gelegenheid gebruik maken om onze aparte wooneenheid  voor personen met jong dementie voor te stellen", gaat ze verder. "Deze is vaak nog onvoldoende gekend, alhoewel de nood ernaar groot is. Sinds juli 2019 beschikken wij over een bijzondere erkenning voor personen met jongdementie en kunnen we deze bewoners een korting aanbieden.   De bewoners leven er in kleine groepjes en het hoofdaccent ligt op huiselijkheid en gezelligheid."

Met het dagverzorgingscentrum, dat zich in het gebouw bevindt, spelen de zorgaanbieders tenslotte in op personen die extra zorg nodig hebben. "Gedurende de weekdagen biedt de “ Sleutelbloem” opvang met een aangename dagbesteding en aandacht voor al hun  zorgnoden", besluit Gijsemans. "Daarvoor staat een gezellige woonkamer met open keuken ter beschikking en er is tevens een professionele vervoersdienst."

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio