Tremelo ruimt puin

Tremelo - Net als dat in tal van andere gemeenten het geval is, werd ook Tremelo gisteren op tal van plaatsen getroffen door omgewaaide bomen. Dit was onder meer het geval in Park Tremeland, de Lange Rechtestraat en de Kleine Remerstraat. Al valt het in vergelijking met de vorige storm van een jaar geleden, in maart 2019, nog mee. Aldus burgemeester Bert De Wit.

"Sinds gisteren zijn onze gemeentelijke medewerkers hard in de weer om onze straten en het openbaar domein zo snel mogelijk vrij te maken bij omgevallen bomen of andere voorwerpen die voor hinder zorgen", vertelde hij. "Een dikke pluim voor hen, maar ook voor onze politie en brandweer die momenteel de klok rond de situatie opvolgen en snelle interventies uitvoeren waar nodig. Ook een dikke dankuwel aan alle mensen die vrijwillig de handen uit de mouwen hebben gestoken om in hun omgeving eventuele stormschade te verhelpen of te voorkomen. Gelukkig viel de schade in vergelijking met vorig jaar op 10 maart nog mee." 

De burgemeester raadt ook iedereen aan om bij schade de verzekeringsmaatschappij te verwittigen. "Onze gemeentelijke diensten noch de gemeentelijke mandatarissen kunnen in het kader van de privacywet  informatie of gegevens van eigenaars doorspelen", aldus De Wit. "Verzekeraars kunnen dit alles bij de juiste instanties opvragen om u gepast verder te helpen. Foto's nemen van de schade is aangewezen."

Ook de Tremelose dichter Jef Wouters zag enkele bomen in zijn tuin sneuvelen. "Afgelopen nacht kraakte storm Ciara onze mooiste tweeling dennenboom", vertelde hij. "Gelukkig was er niemand in de buurt toen het gebeurde."

 

 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio