Klimaatopwarming, komen we dicht bij de Apocalyps? Lezing door prof Philippe Huybrechts.

Klimaatopwarming, komen we dicht bij de Apocalyps? Lezing door prof Philippe Huybrechts.

Foto: if

Tremelo - Op donderdag 12 maart geeft professor Philippe Huybrechts, op uitnodiging van UPV Dijleland en de bibliotheek van Tremelo, een lezing over klimaatopwarming.


Is de mens grotendeels verantwoordelijk voor de huidige stijging van de aardtemperatuur? Welke gevolgen heeft die stijging nu al op fysische en biologische systemen? Wat zijn de verwachtingen terzake tot 2100 en daarna? En welke maatregelen dienen te worden genomen om de ergste gevolgen te vermijden? Vragen die professor Huybrechts die avond zal behandelen.

De toehoorders krijgen een overzicht van de bevindingen van het IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change), met menselijke aspecten van de klimaatopwarming, en mooie beelden van het VUB-onderzoek op gletsjers en ijskappen. De feiten over de opwarming, de oorzaken, en de gevolgen komen aan bod.

 Philippe Huybrechts is directeur van de onderzoeksgroep Fysische Geografie aan de VUB, en momenteel hoofdauteur van het zesde evaluatierapport van het IPCC. Zijn specialisaties zijn glaciologie, klimatologie en paleoklimatologie.


Inschrijven kan via info@wijwillenweten.be.

Inkom: 5 euro ter plaatste te betalen

Donderdag 12 maart om 20 uur in zaal Lindebloesem, Kruisstraat 12, Tremelo. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio