Butik Dinamik, de nieuwe uitdaging van de ondernemende Els Smits

Butik Dinamik, de nieuwe uitdaging van de ondernemende Els Smits

Foto: Conny Justé

Tremelo - Acht jaar nadat ze om familiale redenen met haar lingeriewinkel was gestopt, gaat Els Smits een nieuwe uitdaging aan. Zo opent ze op 15 februari in het centrum van Tremelo een kledingzaak waar ze zowel haar sociale als creatieve ei kwijt kan. Butik Dinamik, een boetik voor dames met pit, gerund door een dame met pit.

Ondernemen zit Els Smits in het bloed. Amper 25 jaar was ze wanneer ze haar eigen lingeriewinkel opende. Eerst voorzichtig in een klein pand in Keerbergen, om daarna al snel naar een groter, eigen pand in Bonheiden te verhuizen. Een eigen lingeriewinkel uitbaten, sinds ze een klein meisje was, was het haar grote droom. "Al mijn centjes besteedde ik van jongs af aan aan leuke lingerie", blikt ze terug. "Ik heb er zelfs een studentenjob voor gedaan." Als echte mensen-mens, was deze zaak haar bijkomend op het lijf geschreven. "Als je mensen helpt bij het kiezen van de juiste lingerie, kom je toch ook een beetje in hun intiem-sfeer terecht", gaat ze verder. " Je staat letterlijk en figuurlijk dichtbij de mensen en dat gaf steeds een fijn gevoel." 15 jaar lang baatte ze haar eigen winkel uit, tot haar gezin haar tot een drastische beslissing leidde. "Met een echtgenoot die als zelfstandige veel uren deed en drie kinderen stond het op een moment vast er iets iets moest veranderen", aldus Els. "Ik heb dan ook niet lang getwijfed en resoluut voor mijn gezin gekozen." Een beslissing die ze zich nog geen minuut heeft beklaagd.

Maar met het groter worden van de kinderen, kwam er ook weer meer tijd voor haar zelf vrij en begon het ondernemersbloed weer te kruipen waar het niet kon gaan. Het moest iets creatief zijn én sociaal. "Na mijn studies heb ik een tijdje voor een Skandinavische kledinggigant gewerkt", gaat ze verder. "De Skandinavische kledingstijl heeft me altijd bevallen en wanneer het juiste pand vrij kwam voelde ik dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging." Deze vond ze in Butik Dinamik, de damesboetiek die vanaf 15 februari in het centrum van Tremelo de deur zal openen. Al dekt de term 'damesboetiek" niet helemaal de lading. Om ook hier haar klanten zo goed mogelijk advies te kunnen geven, volgde ze immers een stijlcursus en een cursus kleur- en imagocoach. Want ook hier wil ze iets meer zijn dan iemand die gewoon kleding verkoopt. "Ik besef dat kleding maar kleding is", bekent ze. "Maar ik weet ook dat de juiste kleding je als vrouw een boost kan geven. Als ik vrouwen hierbij kan helpen, zou dat fantastisch zijn."

Waarmee ze ook meteen haar tactiek tegen de online verkoop onthult. "Contact met mensen zal altijd belangrijk blijven", gaat ze gedreven verder. "Ik wil daar in mijn winkel graag nog een stap verder in gaan. Zo zal ik geregeld workshops organiseren, waarbij ik niet alleen mensen rond mijn tafel in de winkel wil samen brengen maar ook andere zelfstandigen met een passie graag betrek." In eerste instantie staat een workshop make-up op de agenda en een workshop bloemenkransen maken. "Als klanten nog andere ideeën hebben, hoor ik ze graag", voegt ze eraan toe. 

Al blijkt de kledingcollectie natuurlijk het belangrijkste van haar winkel. "Ik ben voor een alledaagse collectie gegaan, de Skandinavische mode vertaald naar hetgeen in onze streek leeft", verduidelijkt ze. "Je vindt hier voor ieders portemonnee wel iets, samen met enkele accessoirestukken, een beperkte handtassen- en schoenencollectie."

Butik Dinamik vind je in het centrum op nr 5 van de Grote Bollostraat en opent zaterdag 15 februari de deuren. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio