Katholieke en Protestaanse geloofsgemeenschap werkt samen in Haacht

Foto: Annick Vanblaere

Haacht - Eerder dit jaar ondertekenden de Katholieke Sint Remigiuskerk Haacht en de Protestantse Christengemeenschap Emmanuel een akkoord tot samenwerking. Op 15 februari vormde een jeugdconcert met de Gospel en Praiseband Wake Up 4 Jesus, dat uitging van de JeugdKerk RiseUp, een werkgroep van katholieke en protestantse jeugd, de eerste concrete realisatie hiervan. Dit concert ging door in de ruime podiumzaal van Christengemeenschap Emmanuel.

"Pastoor Nikita Skatchkoff (St. Remigius) en Voorganger Harry Wolthuizen (Christ.Gem. Emmanuel) staan achter de jeugd die geloven, of op zoek zijn, en nood hebben aan liefde, hoop en geloof", vertelt Annick Vanblaere. "Beide kerkdienaars kiezen voor eenheid in de kerk van God met een warme uitnodiging naar de mensen in Haacht en daarbuiten. Ze kiezen voor een geloofsbeleving met respect voor eigen kerkelijke rituelen en benadrukken dat, ook al zijn het niet eens in alles met elkaar, in het christelijk geloof niet zonder elkaar kunnen, vandaar het respect voor elkaars eigenheid en anders zijn. Zij deinzen niet terug voor het feit dat de denominaties in het verleden niet altijd naar de geest van Christus hebben gehandeld. Vandaag is echter de tijd aangebroken om elkaar onbevangen en respectvol de hand reiken en hun geloof met elkaar te delen, elkaar te bemoedigen en elkaar te stimuleren."
Het concert kon rekenen op heel wat belangstelling. "Niet enkel de jeugd was laaiend enthousiast over het concert", aldus nog Vanblaere. "Ook de oudere kerkgangers die hun ‘overburen’ wilden leren kennen, kwamen spontaan opdagen. Hiermee is een trend gezet die inmiddels in het land navolging kent, ondermeer in Dendermonde."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio