Roba kijkt uit naar nieuwe Start to Run sessie

Haacht - In december 2019 haalden 12 deelnemers de finish: 5 km non-stop lopen op de atletiekpiste.Op 20 maart start Roba met een nieuwe reeks Start to Run en dit om 19.30 uur aan sportcomplex Den Dijk.

Haacht kent intussen een mooie traditie van succesvolle Start2Run sessies, die in de beginjaren geleid werden door Herman Peeters. en waarvan momenteel nog steeds actieve leden wekelijks komen trainen. Wanneer Herman Peeters wegens gebrek aan tijd en omstandigheden hier niet langer tijd kon insteken, zaten ze in Wespelaar enkele jaren zonder gediplomeerde trainer om een Start2Run sessie te begeleiden.

Tot Roba atletiek, dat lokale kernen in Wespelaar, Betekom en Diest  bezit, tot een bepaald besef kwam. "Roba was de afgelopen jaren vooral gekend door hun jeugdwerking", vertelt Hans Storms. "Als kers op de taart won Roba in september vorig jaar de beker van Vlaanderen bij de pupillen en miniemen. Binnen Roba groeide echter het besef dat er buiten de jeugdatletiek ook nood was aan begeleiding van beginnende joggers. Begin 2019 organiseerde Roba in Betekom bijgevolg een opleiding initiator Running om in de verschillende kernen met gediplomeerde coaches kwaliteitsvolle Start 2 Run sessies te kunnen opstarten. Binnen kern Wespelaar hebben 2 trainers met succes deze opleiding  tot S2R-trainer volbracht."

Het gevolg van deze actie was dat de kernen Betekom en Wespelaar in de herfst van 2019 een Start 2 Run sessie organiseerden, na 10 weken training slaagden 80% van de deelnemers in hun '5 km of 30 minuten lopen' test. In die 10 weken werd de nadruk gelegd op afstand en niet op de loopsnelheid. "In beide kernen werd er eveneens een groepsgevoel gecreëerd en hierdoor hadden we telkens een gemotiveerde groep joggers op training", aldus Storms.

Na de succesvolle herfsteditie werd dan ook beslist om in de lente van 2020 een nieuwe sessie te starten. " We werken hierbij ook verder met het vervolg op 5 km om de reeds geslaagden te helpen op te bouwen naar 10 km of de reeds geslaagden te helpen om hun 5 kilometer te onderhouden in een aangenaam gezelschap", gaat hij verder. "Op die manier is het niet alleen een sportieve aangelegenheid maar ook een sociaal gebeuren want samen staan we sterk."

De organisatoren kijken ook uit naar de nieuwe Finse piste die de gemeente zal aanleggen. "Dit zou voor onze Start2Run groep de ideale ondergrond zijn om de trainingen in een rustige, aangename en gezonde omgeving af te werken.", voegt Storms eraan toe. "Ons doel is om mensen aan het sporten te krijgen waarbij de prestaties niet belangrijk zijn maar wel het bewegen op zich. Elk op eigen tempo en niveau maar toch nooit alleen."

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio