Vogelnestkastjes verbinden Natuurpunt en Atheneum

Keerbergen - Bij de schoonmaak van de vele nestjeskastjes die over het domein van het Koninklijk Atheneum van Keerbergen verspreid hangen, kon de school rekenen op de bereidwillige hulp van Natuurpunt.

Vijf jaar geleden hebben de toenmalige leerlingen van het derde jaar van het Koninklijk Atheneum van Keerbergen, i.s.m. Natuurpunt Keerbergen, nestkastjes gemaakt en deze over het gehele domein opgehangen. Elk jaar dienen deze echter na de winter gereinigd te worden. Dit jaar kon de school hierbij rekenen op de bereidwillige hulp van enkele leden van Natuurpunt. Zo hebben Frans en Guido afgelopen week een dertigtal nestkasten gereinigd. "Het merendeel van de nestkastjes is vorig jaar bewoond geweest", zo luidt het op de school. "Sommigen hebben alleen als slaapplaats gediend, wat te merken was aan het feit dat er alleen “vogelkakskes” in lagen. In één kast was er ook nog het overblijfsel van een wespennest te vinden."
Na vijf jaar beginnen veel kasten al sporen van slijtage te tonen en is de invliegopening groter uitgehakt. "Dit kan veroorzaakt zijn door grotere vogels die er willen in wonen of ook om eieren te roven", verduidelijken de initiatiefnemers. "Zelfs eekhoorns schrikken er niet van terug om zo aan voedsel te geraken." Natuurpunt maakte de school dan ook duidelijk dat het tijd werd om aan nieuwe “woningen” te denken.  Een boodschap die niet in dovemansoren is gevallen. Wordt dus vervolgd. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio