Handelaarsvereniging gebruikt Facebook als hulpmiddel

Handelaarsvereniging gebruikt Facebook als hulpmiddel

Foto: if

Haacht - De handelaars van Haacht vormden al geruime tijd een hechte groep die geregeld via tal van acties naar buiten treedt. Ook nu het door de coronamaatregelen voor velen onder hen moeilijk wordt om het hoofd boven water te houden, bundelden ze de krachten om hun klanten te laten weten dat ze nog bestaan en op tal van manieren nog diensten of goederen leveren. Zo wordt op de Facebook pagina 'Shoppen in Haacht' iedere Haachtse handelaar op die manier in de kijker geplaatst.

"Ik hoor hier meer en meer handelaars die het zeer moeilijk hebben, die stock hebben ingedaan, rekeningen moeten betalen, die aanmaningen krijgen", aldus de beheerder van de pagina. "Ook heb ik al van enkele vernomen dat ze niet in aanmerking komen voor de premie's, zoals zelfstandigen in bijberoep, terwijl ze wel een pand hebben gehuurd en stock hebben ingeslagen. Iedereen gebruikt dan ook zoveel mogelij de sociale media om hun goederen te kunnen verkopen." 

Om hen toch een beetje te helpen werd op de Facebook pagina 'shoppen in Haacht' elke handelaar, aangesloten bij de Haachtse handelaarsvereniging BeHaacht in de kijker geplaatst. "Men vindt hier telkens een omschrijving van de diensten die nu geboden worden, of er een webshop is, levering aan huis en nog meer", gaat ze verder. "In totaal vindt men hier informatie over een 60-tal Haachtse handelaars. Ook wil ik met deze pagina zoveel mogelijk mensen bereiken, want budget voor publiciteit is er voor het ogenblik ook niet bij de meesten. Hopelijk helpt dit hen toch een beetje.", besluit ze. 

Je vindt de pagina op https://www.facebook.com/shoppeninhaacht

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio