Gemeentelijke huishoudhulpen snellen rusthuizen te hulp

Gemeentelijke huishoudhulpen snellen rusthuizen te hulp

Foto: if

Haacht - Nu hun normale werkzaamheden door de coronacrisis grotendeels zijn weggevallen, steken enkele huishoudhulpen van de gemeente Haacht steken een handje toe bij woonzorgcentrum Langerheide in Haacht.

Sinds 19 maart gaan de verzorgenden en huishoudhulpen van de gemeente Haacht omwille van de coronacrisis niet meer bij hun cliënten volgens de gewone werkplanning langs, maar wordt er alleen nog bij hoogdringendheid hulp geboden.  Heel wat huishoudhulpen zaten daarom zonder werk. "In eerste instantie dachten we hen in te schakelen in het onderhoud van de gebouwen van de gemeente Haacht", aldus Danielle Bisschop die verantwoordelijk is voor de huishoudhulpen met dienstencheques. "Maar bij nader inzien leek ons dat toch niet zo nuttig nu de gebouwen toch leeg staan. Zinvollere hulp moest nu in deze tijd toch mogelijk zijn." Al snel kwam ze uit bij woonzorgcentrum Langerheide, die meteen heel enthousiast reageerden op het aanbod tot hulp. En ook bij de huishoudhulpen zelf bleek de vraag hieromtrent niet in dovemansoren terecht te komen. "Er hebben zich meteen 4 personen vrijwillig aangemeld", gaat Danielle verder. "Twee van hen hebben maandag een eerste keer meegedraaid in Langerheide. Ze hebben bij het ontbijt geholpen - ook de maaltijden nemen nu meer tijd in beslag daar iedereen op zijn of haar kamer eet - , bij de afwas en het onderhoud van kamers en gangen. Iedereen bleek achteraf heel tevreden, ze zullen vrijdag dan ook opnieuw inspringen." Hierbij zullen opnieuw dezelfde personen naar Langerheide trekken. "Het is belangrijk dat steeds dezelfde mensen mee inspringen, daar ook zij de hele veiligheidsprocedure moeten doorlopen", aldus nog Danielle. "Indien ook bij hen de vraag er is, kunnen in de toekomst andere personeelsleden in het andere Haachtse rusthuis worden ingeschakeld." 

Voor de Haachtse schepen Ilse Fillet (Open VLD) is het alvast een mooi staaltje van solidariteit. "Blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen.", voegt ze nog toe. "Zo zijn we duidelijk een hecht Haacht." 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio