Haachtse scholen zorgen voor noodopvang tijdens paasvakantie met eigen leerkrachten

Haacht - In Haacht kunnen leerlingen tijdens de paasvakantie in alle basisscholen worden opgevangen door eigen leerkrachten, die zich hiervoor allen vrijwillig hebben aangeboden.

Nu de maatregelen die werden genomen om het coronavirus te bestrijden werden verlengd, moeten ook tijdens de paasvakantie bepaalde leerlingen op hun school worden opgevangen. Het gaat hierbij om leerlingen van ouders die een cruciale job uitoefenen, leerlingen die sociaal of medisch kwetsbaar zijn en leerlingen die een kwetsbare thuissituatie hebben.

In Haacht worden deze leerlingen allemaal op de eigen school opgevangen door de eigen leerkrachten. "Het is fantastisch dat we hiervoor zoveel leerkrachten bereid hebben gevonden, waardoor de contactbubbels intakt kunnen blijven", aldus de bevoegde schepen, Karin Jiroflée (SP.A). "De schooldirecties hadden de vraag aan hun personeel gesteld en meteen bleken er voldoende vrijwilligers te zijn." Dit werd ook bevestigd door Lut Bellekens, directrice van VBS De Lambertzhoeve uit Tildonk. "Wanneer we na een voorafgaande bevraging bij de ouders wisten hoeveel kinderen we noodopvang moesten bieden, heb ik een spreadsheet in google drive gedeeld met alle leerkrachten waarop ze hun naam konden invullen.  Deze was in een mum van 15 minuten door iedereen ingevuld", aldus een tevreden directrice. "Van een gedreven leerkrachtenkorps gesproken."

Met uitzondering van de gemeentelijke basisschool, waar 12 kinderen moeten worden opgevangen, is dit aantal wel meestal niet zo groot. "In het algemeen gaat het om een vijftal kinderen", aldus nog Jiroflée. "In de basisschool Haacht-Station is er zelfs geen opvang nodig."

De voor-en naschoolse opvang wordt verder door Hop-la en het Wespennetjes georganiseerd. 

Voor één groep kinderen bleek de opvang iets moeilijker. "Voor drie Haachtse kinderen, die in een andere gemeente naar het bijzonder onderwijs gaan, leek het even een probleem", aldus de schepen. "Aangezien het schoolvervoer tijdens de vakantie wegvalt, kunnen zij niet zomaar op hun school terecht. We hebben daarom beslist om zelf voor hun vervoer te zorgen, zodat ook zij in de eigen school kunnen worden opgevangen." 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio