Recyclageparken gaan weer open op 7 april

Rotselaar / Keerbergen / Haacht - Vanaf 7 april heropenen de EcoWerf-recyclageparken gecontroleerd en onder strikte voorwaarden. Zo worden er in de kleinere parken slechts 5 voertuigen tegelijk toegelaten en moet contact met de parkwachters worden vermeden.

Deze week besliste de Vlaamse overheid om de recyclage parken op 7 april weer te openen. Een beslissing die ze bij Ecowerf wel hadden verwacht. "We gingen ervan uit dat de parken weldra zouden openen", reageerde communicatieverantwoordelijke, Jos Artois. "We kregen zowel van inwoners als van steden en gemeenten geregeld de vraag om te heropenen. We hebben ons dan ook al een tijdje voorbereid op deze heropening." 

Als grote boodschap bij deze heropening wil Artois vooral meegeven om niet allemaal tegelijk naar de parken te komen. "Ga ook niet als het niet echt nodig is", aldus Artois. "In de parken zelf zullen er naargelang de grootte van het park ook maar een beperkt aantal voertuigen tegelijk worden toegelaten. Zo zal dat in kleine parken max 5 voertuigen zijn, in grotere 10 en in de grote 15. Anders zal het immers niet mogelijk zijn om de verplichte afstandsregels toe te passen." 

Hij vraagt op dit vlak ook om contact met de parkwachters te vermijden. "Geef je eID of bankkaart niet aan de recyclageparkwachter", verduidelijkt hij. "Toon ook spontaan wat je mee hebt gebracht zodat de wachters niet dichtbij moeten komen." De parkwachters zelf zullen ook mondmaskers dragen. "Misschien zelfs met volledige gezichtsbescherming", aldus nog Artois, die er nog aan toevoegt dat kinderen niet in de parken zullen worden toegelaten. "Kom liefst alleen en blijf zo kort mogelijk."

De recyclageparken zullen vanaf 7 april volgens de normale openingsuren geopend zijn. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio