Leven in tijden van corona. Binnenkijken bij het gezin van Marc Van de Velde van café 't Raadshuis.

Tremelo - De coronacrisis, en de maatregelen die werden genomen om deze te bestrijden, hebben een grote impact op ons leven. Dit is ook het geval voor het merendeel van de Tremelose ondernemers. Waar zij soms dag en nacht in de weer zijn voor hun zaak, moeten zij hun tijd nu op andere manier zinvol invullen. Bij Marc Van de Velde, die normaal gezien samen met zijn echtgenote en 2 zonen café 't Raadshuis uitbaat, speelt dit zich noodgedwongen vooral thuis af.

Net nu het terrasjesweer in zicht komt, Pasen, Poepekeskermis en tal andere activiteiten moet café 't Raadshuis door de corona-epidemie nog lange tijd gesloten blijven. En is het horecagezin verplicht de vrijgekomen tijd voor andere dingen te gebruiken. " Op de eerste plaats hebben we de werken die in huis en in de tuin wat waren blijven liggen aangepakt", vertelt Marc. "Voor het Raadshuis zelf zijn we aan het brainstormen wat we nog eventueel zouden kunnen aanpassen om het de klanten nog aangenamer te maken. Daarnaast zijn we volop bezig met RaadshuisRock, we hopen dat dit nog kan doorgaan eind augustus daar we een knappe affiche hebben kunnen samenstellen."

Terwijl echtgenote Christa nog gaat werken - ze heeft naast haar werk in het café nog een andere job -, zorgen  haar mannen er nu voor dat het eten klaar staat. "Daar was minder tijd voor als we in de zaak stonden", bekent Marc. "Ook doen we op tijd en stond een prachtige wandeling die vertrekken vanaf die nieuwe info borden aan het Raadshuis. We hebben ons dan ook nog geen enkele moment verveeld, wat we vooral missen is het sociaal contact met alle lieve klanten. Ik zou zeggen, hou het gezond en tot binnenkort.", besluit hij. 
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio