Leven in tijden van corona. Binnenkijken bij Nancy en Inès van Bizou Luxuries

Haacht - De coronacrisis, en de maatregelen die werden genomen om deze te bestrijden, hebben een grote impact op ons leven. Dit is ook het geval voor het merendeel van de Haachtse ondernemers. Waar zij normaal gezien soms dag en nacht in de weer zijn voor hun zaak, moeten zij hun tijd nu op andere manier zinvol invullen.Bij moeder Nancy en dochter Inès, uitbaters van Bizou Luxuries, blijven de werkzaamheden toch vooral op hun zaak gericht, met de nodige aanpassingen.

Alhoewel het nieuws voor ondernemers hard aankwam, waren Nancy Storms en haar dochter Inès, die in Haacht en Nieuwpoort een Bizou Luxuries uitbaten, stiekem een beetje content wanneer er van hogerhand beslist werd om de winkels verplicht te sluiten. "De laatste dagen voelden we ons toch niet meer op mijn gemak", aldus Nancy. "De vrees om zelf besmet te raken was en is nog steeds groot."

Maar na de opluchting rezen al snel de vragen. "Aangezien we onze winkel Bizou in Haacht als moeder en dochter samen uitbaten, vroegen we ons in het begin echt af hoe we dit zouden oplossen", gaat Nancy verder. "Maar aangezien onze webshop al langer actief is, hebben we ons daar nu voor de volle 100% op gefocust. Achter de schermen blijven we volop verder werken want een webshop onderhouden en up to date houden betekent zeer veel werk. Foto’s maken, alle producten beschrijven met afmetingen, en nog veel meer.  Vooral houdt Inès houdt zich hiermee bezig, toch minstens 5 uren per dag of zelfs meer."

Het bezige duo steekt ook veel tijd in het bekend maken van hun website. "Klanten shoppen dikwijls puur uit gewoonte bij de grote webwinkels", vertelt Nancy. "Terwijl dat niet altijd voordeliger is. Hopelijk leren ze nu allemaal de lokale winkels met webshops wat beter kennen en beseffen ze hoe belangrijk die lokale handelaars zijn, want het straatbeeld is maar triest met al die gesloten handelszaken. Stel je voor dat het altijd zo zou zijn. Als de orders dan binnen komen begint ons andere werk, de pakjes inpakken en naar de Post brengen, indien het in de omgeving van Haacht is dan leveren we de pakjes zelf aan huis, mits ons aan de maatregels te houden natuurlijk."

Daarnaast gaat ook het werk in de winkel, deels dan wel, gewoon verder. "De bestelde nieuwe goederen blijven binnenkomen, vermits sommige orders al maanden op voorhand geplaatst zijn, dat moet ook allemaal uitgepakt en geprijsd worden. Dus het werk stopt eigenlijk niet", besluit ze.  "De tijd die er dan toch overschiet besteed ik ook als beheerder van de pagina van de Haachtse Handelaars om er elke dag wat nieuws op te plaatsen, zodat onze volgers toch op de hoogte blijven van wat er in onze handelszaken allemaal gebeurt. En aan de grote schoonmaak zijn we ook begonnen, mijn luchters eens serieus onder handen nemen, kasten uitkuisen, gordijnen wassen,… Ik ben blij dat de containerparken terug openen, want er staat al wat klaar om weg te doen.
 Eigenlijk zijn onze dagen te kort nu want we krijgen meestal niet gedaan wat we die dag gepland hebben. Maar toch tellen we af naar de dag dat we terug mogen open doen en we hopen vooral iedereen in goede gezondheid te kunnen terugzien, want het persoonlijk contact missen we hier toch wel."
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio