Haacht neemt ondersteuningsmaatregelen voor Haachtse ondernemers

Haacht - Naast de ondersteuningsmaatregelen van de federale en Vlaamse Overheid, werkte de gemeente Haacht een bijzonder ondersteuningsplan uit waarbij enerzijds extra ademruimte wordt gecreëerd ter gedeeltelijke compensatie van gemiste inkomsten, en anderzijds extra acties worden gefaciliteerd om de heropstart van de economische activiteiten zoveel mogelijk te kunnen stimuleren en ondersteunen.

Financiële steun

De gemeente geeft vrijstelling van belasting op de publiek toegankelijke commerciële ruimte en van belasting op terrassen  De vaste standhouders moeten ook geen marktgelden betalen voor de marktdagen waarop een verbod voor openbare markt werd opgelegd

De Haachtse ondernemersverenigingen (BeHaacht of Ondernemend WTW) krijgen een extra toelage.

Andere steunmaatregelen

"Door de coronacrisis hebben tal van ondernemers vaak niet alleen financiële maar ook mentale problemen", aldus de bevoegde schepen, Nico Bogaerts (Open VLD). "Ze zitten met heel veel vragen over het voortbestaan van hun zaak, vragen die hen de nodige kopzorgen baren. Heel wat hulpverleners met de nodige kennis terzake hebben ons gecontacteerd dat ze indien nodig hulp kunnen bieden. Wij hebben al deze informatie dan ook naar onze ondernemers doorgestuurd, zodat ze er indien nodig hulp kunnen vinden. 

De gemeente wil de ondernemers ook de nodige promotionele reklame bezorgen. "We willen hierbij op dezelfde manier te werk gaan als we gedaan hebben bij de heropening van de Werchtersesteenweg", aldus nog Bogaerts. "Zo willen we in het najaar opnieuw in de omliggende gemeentes grote billboards plaatsen met hierop reklame voor onze ondernemers." 

Daarnaast wil de gemeente bij de jaarmarkt en kermis in oktober - de jaarmarkt en kermis in juni werden geannuleerd - voor extra animatie zorgen. Ook tijdens de wekelijkse markt plant de gemeente bijzondere culturele acties om van het marktbezoek een bijzondere gebeurtenis te maken. 

7.    extra animatie tijdens de jaarmarkt in oktober en weekend van de klant

8.    extra acties bij heropening wekelijkse markt en jaarmarkt met kermis

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio