Haacht heropent markt, speeltuinen en skatepark

Haacht - Vanaf woensdag 27 mei is er weer markt in Haacht, gaan de speeltuinen weer op enen en kunnen skaters weer terecht op het skatepark aan de sporthal.

Woensdag is weer marktdag in Haacht

Na weken afwezigheid gaat woensdag 27 mei de markt weer van start in Haacht. Om de veiligheid van marktkramers en bezoekers te waarborderen zullen de kramen  verder uit elkaar staan. Zo wordt ook de Keerbergsesteenweg, vanaf Sint-Remigiusweg in de marktzone geïntegreerd en verkeersvrij gemaakt tijdens de duur van de markt. Omdat de kramen geschrankt staan werd er geen verplicht eenrichtingsverkeer ingevoerd. .Parking Lombaarden is enkel bereikbaar vanaf Lombaardenlaan, niet vanuit het centrum. Eten en drinken op de markt is verboden. Er wordt ook maximaal 1 bezoeker per 1,5 lopende meter kraam toegestaan. 
 

Skatepark vond vrijwilligers

Deze week nog deed de gemeente Haacht een oproep naar vrijwilligers om toezicht te houden op het skatepark. Deze werden intussen via het vrijwilligersplatform van de gemeente gevonden. En dus kan het skatepark woensdag om 14 uur weer de deuren openen, en dit tot 17 uur. Zaterdag zal het opnieuw gedurende die uren geopend zijn. Er worden wel maximum 12 skaters per uur toegelaten. 
 

Rode lint verdwijnt bij speeltuinen en speeltuinen

Sinds de start van de coronacrisis was de toegang tot speeltuigen en speeltuinen met een rode lint afgesloten. Ook hier komt morgen een einde aan. Het is wel noodzakelijk dat volwassenen toezicht houden en afstand bewaren. Grote groepen kinderen die samen spelen moeten ook vermeden worden. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio