Ook Kringwinkel Wespelaar overspoeld met goederen

Ook Kringwinkel Wespelaar overspoeld met goederen

Foto: if

Haacht - Sinds de heropening van de brengpunten van De Kringwinkel ViTeS brengen mensen massaal goederen binnen. In De Kringwinkel in Wespelaar werden op 5 dagen tijd 491 brengers geregistreerd, die in totaal 24.523 kg goederen binnenbrachten. Dit komt neer op 50 kg per brenger.

“In vergelijking met de periode voor Corona noteren we een verdrievoudiging van het aantal kilo gebrachte goederen.”, zegt Luc Daelemans, directeur van De Kringwinkel ViTeS. Er zijn niet alleen meer brengers maar de brengers brengen ook gemiddeld meer gewicht aan goederen. “ Waar vroeger brengers voornamelijk kleinere dingen brachten, zoals huisraad en textiel, is het nu geen uitzondering om aanhangwagens met meubels te zien binnenrijden.”, vult Luc aan. Vorige week registreerden  ze bij Kringwinkel ViTeS in totaal 3 787 brengers op 5 dagen tijd.

 

“Hierdoor neemt de werkdruk op onze werknemers aan de brengpunten zelf en in de ateliers enorm toe.”, zegt Ingrid De Roo, verantwoordelijke communicatie van Kringwinkel ViTeS. Het brengen van de goederen op zich verloopt vlot door de speciaal uitgewerkte procedure maar De Kringwinkel kan niet volgen met de verwerking van de massale goedereninstroom met stockageproblemen tot gevolg. "We hebben geen ruimte meer, geen recipiënten meer om de goederen in op te slaan en onvoldoende handen om alles winkelklaar te maken", aldus nog Ingrid. "Het is geen optie om de goederen dan maar weg te gooien. Dit staat haaks op onze doelstelling van lokaal hergebruik."

De Kringwinkel besliste hierop om de openingsuren tijdelijk aan te passen. Zo zijn De Kringwinkels voortaan geopend tussen 13 uur en 17u30 en wordt de situatie dagelijks opgevolg.  Op basis van de evolutie van de  cijfers zullen we dan verder bekijken wat we doen”, klinkt het bij ViTeS. "Op die manier hopen we de werking wat extra zuurstof te geven."

 

De Kringwinkel  vraagt hun brengers hun goederen nog ietsje langer bij te houden tot de situatie terug onder controle is. “We hebben de goederen keihard nodig om onze tewerkstelling te kunnen blijven garanderen. Alleen kunnen we op dit moment de hoeveelheid aan gebrachte goederen gewoonweg niet verwerkt krijgen. We hopen dan ook heel erg dat onze gevers aan ons blijven denken na deze crisis en er zo mee voor blijven zorgen dat ook mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt een job krijgen. “ sluit Ingrid af.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio