Cado Tildonk heropende de deuren

Haacht - Ferm Thuiszorg opent vanaf deze week haar kleinschalige dagopvanglocaties in de provincie Vlaams-Brabant. Een hele opluchting voor cliënten maar ook voor hun mantelzorgers na de langdurige lockdown. Ook de Cado van Tildonk is maandag weer gestart en ontving deze week dagelijks 2 tot 4 personen.

Dagelijks en vaak alleen, zorgen dragen voor een zorgbehoevend familielid of partner is voor vele mantelzorgers erg zwaar. Dagopvangcentra bieden een adempauze omdat ze er hun naaste, met een gerust hart,  aan de goede zorgen van een professionele thuisverzorgende mogen toevertrouwen. In die huiselijke omgeving genieten zorgafhankelijke mensen van een zinvolle tijdsbesteding, een leuke babbel en een luisterend oor. Na weken van afzondering is dit een welkome afleiding in het leefpatroon van vele mensen.

In Tildonk is de Cado maandag weer van start gegaan, waarbij ze meteen dagelijks 2 tot 4 mensen hebben ontvangen. "We merken dat de meeste cliënten echt wel staan te trappelen om terug te komen, vanaf volgende week hebben we dan ook al weer meer bezoekers", vertelt verantwoordelijke Ellen Devroe. "We moeten natuurlijk de nodige maatregelen in acht nemen, zoals het dragen van een mondmasker. Onze verzorgenden en vrijwilligers dragen er continu eentje, de cliënten dragen er ook één op momenten dat er geen 1,5m afstand gehouden kan worden. Voor de maaltijd zetten we hen ver genoeg uit elkaar zodat ze op die manier toch ‘samen’ kunnen eten."

Gelukkig kunnen de bezoekers van de Cado af en toe eens buiten gaan wandelen met dit mooie weer. "Voor spelen zoals kaarten, bingo of Uno moeten we wat creatiever zijn en hebben we een heel aantal zaken geplastificeerd zodat we ze gemakkelijk kunnen reinigen", aldus nog Ellen. " Iedereen heeft bijvoorbeeld ook zijn eigen dobbelsteen, pionnen, zak kleurpotloden, … om veilig te kunnen deelnemen aan onze activiteiten. Wij zijn alvast blij om iedereen weer te mogen verwelkomen.", besluit ze enthousiast. 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio