Restaurant Dumon test met succes haalbaarheid van veiligheidsmaatregelen

Haacht - Alhoewel ze hun restaurant door Covid-19 op 14 maart moesten sluiten, hebben Rik Dumon en Mieke Vanthienen, die in Wakkerzeel restaurant Dumon uitbaten, niet lang stilgezeten. Zo beslisten ze al snel, met succes, een afhaaldienst op te starten en hebben ze op pinkstermaandag alvast een testdag georganiseerd. Hierbij hebben ze samen met hun personeel in de praktijk al eens uitgetest of de voorbereidingen die ze getroffen hebben om op een veilige manier te heropenen, hun doel bereiken.

Ook voor Rik Dumon en Mieke Vanthienen heeft Covid-19 zwaarwichtige gevolgen. Maar bij de pakken blijven zitten stond niet in hun woordenboek. En dus beslisten ze al snel om een afhaaldienst op poten te zetten, iets wat ze voordien maar sporadisch deden. "Vooral tijdens de eindejaarsperiode en op bijzondere vraag konden mensen bij ons gerechten afhalen", vertellen ze. "En dat was eigenlijk ook niet zo vreemd, daar onze klanten het liefst bij ons van alle lekkers komen genieten." Nu dit door de coronacrisis wekenlang niet mogelijk was, waren de uitbaters dan ook heel blij dat hun klanten hen niet vergeten waren en zijn blijven komen, al was het nu wel om gerechtjes te komen ophalen. 

Maar nu er hoop is op een spoedige heropstart van de horeca, willen de uitbaters natuurlijk meteen goed voorbereid zijn. Na de nodige brainstorming over een veilige werkwijze waarbij alle personeelsleden steeds de noodzakelijke 1,5 meter kunnen behouden, hebben ze op pinkstermaandag zelfs een heuse testdag georganiseerd om te bekijken of al hun plannen ook in de realiteit werken. "Wij hebben de test gedaan met onze personeelsleden van zowel de zaal als de keuken",  gaan ze verder. "Hierbij hebben we gekeken of iedereen de sociale afstand kan behouden." En met succes. "We zijn erin geslaagd om een plan uit te werken waarbij we onze klanten niet alleen op een veilige manier kunnen ontvangen, maar hen daarbij ook een goed gevoel kunnen geven, want de beleving is toch wel belangrijk." De uitbaters kunnen hierbij rekenen op hun grote terras, waarbij rond en naast het zwembad al 10 tafels kunnen gedekt worden. "Daarnaast hebben we ook nog een grote tuin, die bij grote interesse ook kan ingeschakeld worden", voegt medewerker Nicolas Nijs eraan toe. "En bij slecht weer kunnen we ook binnen, waar we een aantal tafels hebben weggenomen - er was voordien al veel ruimte tussen de tafels -  voor de nodige afstand zorgen."  Alleen over de grootste factor hebben ze geen invloed. "We moeten alleen nog afwachten of onze klanten hun weg naar ons restaurant terug zullen vinden", besluiten ze. "Wij zijn er alvast klaar voor. De reservaties mogen binnenkomen." 

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio