Bloemenbermen maken van Kapelleweg mooiste straat van Tildonk

© if

© if

1 / 2
thumbnail:
thumbnail:

Volgens de bewoners van de Kapelleweg in Tildonk verdient hun straat niet alleen de titel van warmste maar ook van mooiste straat van Tildonk. En dat hebben ze grotendeels aan zichzelf te danken

Conny Justé

In moeilijke tijden toont de mens zich vaak van zijn mooiste kant. Dit is zeker het geval in de Kapelleweg in Tildonk. Zo wordt er geregeld in de buren-whatsapp-groep gevraagd of iemand iets van de winkel nodig heeft, of er een bestelling moet doorgegeven worden of wie asperges van de boer nodig heeft. Onlangs zorgden de inwoners van deze warme straat er bovendien voor dat hun straat misschien wel de mooiste straat van Tildonk mag genoemd worden. En in een dorp dat als ‘Bloemendorp’ bij uitstek bekend staat, wil dat iets zeggen. Mochten ze deze titel krijgen, dan hebben de bewoners dat opnieuw aan zichzelf te danken. Vorig jaar, na de werken in onze straat, namen enkele bewoners het initiatief om bloemenzaad in de bermen uit te strooien. Een initiatief dat buurtbewoonster Elke Elsen – die in buurgemeente een zelfpluktuin had op poten gezet , samen met haar dochter Sien, dit jaar heeft verder gezet, met een verrassend resultaat. “In het begin van de quarantaine hebben we samen zaadbommetjes gemaakt, die we tijdens onze wandelingen ook in de bermen gooiden”, vertelt ze. “Wij wilden niet op berenjacht, maar op bloementocht deze zomer.” En dat kunnen ze zeker doen, de bermen in de straat staan gevuld met tal van papavers, korenbloemen, margrieten, kamille, goudsbloemen, slangenkruid, ... . “Het is echt elke dag genieten van al dat moois”, aldus nog Elke. “Fietsers stoppen voor foto’s en op de Facebook-pagina van Haacht hebben we ook al enthousiaste reacties zien passeren. Zelfs op het weerbericht op Eén verscheen er een foto van onze berm. Ik kreeg ook al berichtjes van mensen die me melden dat ze hun buurt en bermen ook willen opfleuren.”

De buurt kreeg ook al de nodige steun van de gemeente die beloofde de bermen daar niet te zullen maaien. “Ik ben er gaan kijken en het is echt wel de moeite”, reageerde de bevoegde schepen, Jos Verdeyen (CD&V). “Aangezien er hier geen gevaar is voor het verkeer qua zichtbaarheid voor auto's, fietsers of voetgangers en er verder ook geen hinder is, zullen we de maaibeurt in juni overslaag. De bewoners spreken met onze milieuambtenaar af welke zone niet dient gemaaid te worden. Het is belangrijk dat de zone duidelijk wordt aangeduid zodat de firma die voor het maaien van de bermen instaat goed kan zien waar er niet met worden gemaaid.”

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio