Staantafels met barkrukken moeten tooggevoel bieden

Wally Fioole bereidt heropening Café Coconuts voor.

Wally Fioole bereidt heropening Café Coconuts voor.

Foto: Conny Justé

Tremelo - De woorden waarop de horeca weken heeft moeten wachten werden vandaag eindelijk uitgesproken. Vanaf maandag 8 juni mogen ze weer openen, zij het wel onder bepaalde voorwaarden. De volgende dagen zal er dan ook hard worden gewerkt om alles coronaproof te maken. Dit is zeker het geval voor Wally Fioole die in Tremelo Café Coconuts uitbaat.

Voor de zekerheid had hij gisteren zijn terras al gekuist en de tafels gezet. Want dat de nationale Veiligheidsraad vandaag het licht op groen voor de horeca zou zetten, daar hoopte Wally Fioole, die in het centrum van Tremelo Café Coconuts uitbaat, toch wel echt op. "Eigenlijk ben ik klaar om de gasten weer te ontvangen", reageerde hij. "Aangezien mijn terras groot genoeg is verlies ik bijna geen plaatsen . Er staat ook al jaren een zeer grote paraplu met verwarming, dus ook als het regent kan men bij mij weer terecht." In het café zelf zal hij bepaalde tafels vervangen door kleinere zodat hij geen zitplaatsen verliest. "Het vergaderzaaltje zal ook als café worden gebruikt, waardoor ik ook binnen plaats genoeg heb om de nodige afstand te bewaren", voegt hij eraan toe. "Om de klanten toch het tooggevoel te bieden, zal ik daarnaast staantafels met barkrukken plaatsen." En de openingsuren, die past hij aan naar 7 op 7 open. "We hebben lang genoeg gerust", voegt hij er lachend aan toe. "Netflix heeft geen geheimen meer."

Intussen zette hij ook de frigo's terug op - "zodat ik zeker ben dat alles nog werkt"- en worden de nodige bestellingen bij de brouwer geplaatst. 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio