Speciale horecaglazenwasser als coronaproof investering

David Geeraerts bereidt heropening Café Hand in Hand voor

David Geeraerts bereidt heropening Café Hand in Hand voor

Foto: if

Tremelo - De woorden waarop de horeca weken heeft moeten wachten werden vandaag eindelijk uitgesproken. Vanaf maandag 8 juni mogen ze weer openen, zij het wel onder bepaalde voorwaarden. De volgende dagen zal er dan ook hard worden gewerkt om alles coronaproof te maken. Dit is zeker het geval voor David Geeraerts die sinds vorig jaar in het centrum van Baal Café Hand in Hand uitbaat.

Sinds Horeca Vlaanderen vorige week het protocol bij een eventuele heropening had bekend gemaakt, heeft David Geeraerts niet meer stil gezeten en heeft hij ook tal van investeringen gedaan om op 8 juni veilig te kunnen heropenen.  Zo deed hij, naast de aankoop van de ontsmettende gels voor klanten en hemzelf en mondmaskers ook enkele grotere investeringen om van bij de start coronaproof te kunnen werken. "We hebben een speciale horecaglazenwasser aangekocht", verduidelijkt hij.  "Zo kunnen we ervoor zorgen dat alle glazen, tassen, bordjes en lepels elke keer krachtig zullen gereinigd worden met water van boven de 85 graden en op die manier gedesinfecteerd zullen zijn na elk gebruik.
Om het enigszins economisch leefbaar te maken, hij wordt immers net als andere horeca-uitbaters geconfronteerd met een verlaagde capaciteit door de afstandsregels - hoopt de Baalse cafébaas uiteraard op mooi weer zodat de klanten kunnen gebruik maken van het terras. "Daarnaast denken wij eraan om ook ons vergaderzaaltje open te stellen als verbruiksruimte moest dit nodig zijn", geeft hij nog mee.

Maar voor het zover is krijgt het café vlak voor de opening van kop tot teen nog een grondige schoonmaakbeurt. "Al het kleine materiaal, zoals glazen en koffiegerei evenals de tapinstallatie zal ook nogmaals grondig gereinigd worden voor maandag", besluit hij.  "En hopen we dat alle mensen opnieuw de weg naar hun stamcafé zullen vinden en dat we op die manier een mooie herlancering mogen meemaken als eindpunt van deze bijzonder donkere tijd."

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio