Kids for Uganda vertrekt naar Oeganda

Kids for Uganda vertrekt naar Oeganda

De voltallige ploeg op teambuildingsweekend, ter voorbereiding van de juli-reis Foto: www.uganda.be

Tremelo - Kids for Uganda vertrekt op donderdag 8 juli met 16 vrijwilligers naar Oeganda om er zonnepanelen te plaatsen op hun school in Nkozi (zuid-Oeganda). Naast het zware werk zullen de vrijwilligers ook proeven van het leven in Oeganda.

De bezieler van de VZW Kids for Uganda, Tremelonaar Stef De Feyter, vertrekt met zijn gezin en de andere vrijwilligers op donderdag 8 juli naar Oeganda en meer bepaald naar Nkozi in het zuiden van Oeganda. In dit dorpje is de VZW al geruime tijd betrokken bij de bouw van een stenen schooltje voor weeskinderen.

Gedurende drie weken zullen de vrijwilligers er volgende werken uitvoeren aan het schooltje in Nkozi : plaatsen van drie units zonnepanelen en van verlichting, schilderen van verschillende klaslokalen, inrichten van een basketbalterrein en plaatsen van een omheining rond de geitenweide.

Als je hun belevenissen aldaar op de voet wil volgen, kan dat via het  elektronisch dagboek dat ze zullen bijhouden en dat je kan lezen op http://kids-for-uganda-2010.skynetblogs.be/ en via het fotoboek dat ze dagelijks zullen aanvullen op www.mijnalbum.be/Album=LU6SE7KZ.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio