Keerbergse Amigo's nemen deel aan kampioenschap freestyle rolstoeldansen

Keerbergse Amigo's nemen deel aan kampioenschap freestyle rolstoeldansen

Foto: Mi-Rose Dejonckheere

Tremelo - Rolstoeldansclub, de Keerbergse Amigo's, nemen op zondag 8 mei deel aan het kampioenschap freestyle rolstoeldansen.

Op zondag 8 mei kan je de Keerbergse Amigo's vanaf 11 uur  vinden in danscentrum Ekkart te Mortsel: 'Dit kampioenschap is vrij nieuw', aldus de Tremelose bezielster van de club, Mi-Rose Dejonckheere.' Er zijn heel wat dansers ingeschreven. Ze dansen solo,in duo of in groep tot max. 16 personen. Er zijn dansers in de rolstoel, rechtstaande dansers en duwers. Wijzelf dansen met 16 dansers, de meeste in de rolstoel. Dat is het grootste deel van onze leden. De muziek is ook heel mooi : 'Gymnopedie' van Eric Satie.'

Zoals steeds hebben de dansers alle vertrouwen in de goede afloop:  'Op 2 april hadden we al goede resultaten op de open Belgische kampioenschappen in Luik : één koppel was Belgisch kampioen in de twee disciplines; een ander koppel had brons. Nog twee koppels hadden goede resultaten', gaat Mi-Rose enthousiast verder. 'Ook zondag 8 mei gaan er heel hard ons best doen. We hebben ook extra aandacht besteed aan onze kledij, maar dat moet nog even een verrassing blijven.', besluit ze lachend.

GEBORGEN
Keerbergse Amigo’s, vrienden
Geborgen in vriendschap,
zoeken en vinden
proberen, aanmoedigen en voelen,
de lente, de zon, de warmte
dromen en hopen
geborgen in onze dans; bij elkaar
sturen we onze danstintelingen
naar u allen... zachtjes... dromerig... genietend...

(met deze tekst wordt de dans in het programmaboekje voorgesteld)

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio