Toneelkring De Vlieg brengt een koninklijke jeugdvoorstelling

Toneelkring De Vlieg brengt een koninklijke jeugdvoorstelling

Foto: Paul Selleslach

Boortmeerbeek - De jeugdafdeling van de Heverse Toneelkring De Vlieg staat voor het tiende jaar op rij op het podium en dit voor het verjaardagsfeest van de koningin.

Toneelkring De Vlieg werd meer dan 30 jaar geleden opgericht door een aantal leden van de toenmalige oudervereniging van de Vrije Basisschool te Hever. Sindsdien brengen zij jaarlijks in januari een toneelstuk op het podium waarvan de opbrengst ten goede komt aan de werking van de ouderraad van de vrije basisschool.

 

In 2002 ging de toneelkring een stapje verder en werd voor het eerst in het voorjaar een productie (Het Gulzige Varkentje) gebracht met vooral de kinderen als doelpubliek.  Dezelfde regisseur van toen, Hugo Barmans, brengt ook dit jaar een toneelstuk op het podium, Het verjaardagsfeest van de koninging, geschreven door Fons Vinck.

 

Hij doet hiervoor beroep op 26 spelers, waarvan 3 volwassenen.  De overgrote meerderheid van de spelers zijn aldus kinderen en jeugd van 4 tot 19 jaar.

 

Waarover gaat het ?

Het begint met een groot feest ter gelegenheid van de verjaardag van de koningin.  Het zou een leuk feestje moeten zijn, maar er is een probleempje: ze zijn niet van de slimsten en ook de koningin weet vaak niet waarover ze het heeft.  Eigenlijk is het de nar die aan de touwtjes trekt en op zeer sluwe manier de koningin probeert dom te houden om alles zelf in handen te krijgen.  Maar dan is er nog de prinses die zich niet laat doen.  Gelukkig heeft zij nog een aantal vrienden die haar verlossen uit de handen van de nar en zijn trawanten, samen beramen ze een plannetje om het de nar betaald te zetten. En dan komt het natuurlijk tot een avontuurlijk en verrassend slot.

 

  • Wat? Jeugdtoneel door Heverse Toneelkring De Vlieg
  • Waar? Parochiecentrum Hever
  • Wanneer? Vrijdag 20 april om 19 uur, zaterdag 21 en zondag 22 april om 15 uur
  • Kaarten? bij Fam. Hendrickx-Vander Elst 015/513534 of 0475/368 962 of per e-mail anenwalter@skynet.be
     

     
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio