Tremelose Kunstroute met 32 kunstenaars op 12 locaties

Tremelo - Tijdens de weekends van 28-29 april en 5-6 mei organiseert Kunstkring Gesigneerd een Kunstroute. Hierbij stellen 32 kunstenaars uit eigen streek hun werken tentoon en dit op 12 locaties.

De Kunstroute start in het Tremelose gemeentehuis. Daar stellen Denise De Lille, Anny Schoeters, Dirk Van Houtven en Hugo De Coninck hun schilderiijen tentoon; verder kan je er het keramiek van Monika Denolf vinden. 

Bij Rik Wouters in de Kruisstraat 101 vind je beelden van Sylvia Hens, Gerda Valgaeren en Hilde Hermans.                     

Iets verderop in de Kruisstraat, bij nummer 76, ten huize van Chris Perdieus,  worden carnets de voyage van Les Carnetistes, houtsnijwerk van Koen Wisse en carnets van Academies tentoongesteld. Het is daar dan ook tijd voor een korte verpozing met een hapje en een drankje. 

Linda Vander Hoeven stelt bij haar thuis in de Heidebergstraat 31 haar beelden tentoon.

Als je de Heidebergstraat verder gaat, kom je uiteindelijk terecht in Huize De Veuster. Daar loopt momenteel niet alleen de tentoonstelling Kumbe (Kunstenaars met een beperking), maar stelt ook An Wauters ook haar tekeningen van tal van sporters, zoals Niels Albert en Sven Nijs tentoon. 

Steek je de straat over, beland je in het WZC Damiaan. De tentoonstelling Kumbe wordt daar verdergezet. Bewoners Don Lucaso en Maurice Perdieus tonen er bovendien ook enkele van hun werken.

We blijven in Ninde, meer bepaald in de Kleinzapstraat 9, waar Ann  Van Dijck bij haar thuis eigen werken tentoonstelt, hierbij op zaterdag 28 april muzikaal begeleid door Stan Jacobs op zijn accordeon. Ze krijgt er eveneens het gezelschap van Nicole De Bruyn die er haar glaswerk zal tentoonstellen. 

Daarna moet je iets verder, tot in Schriek, in de Tuindijk 37c, bij Lieve Slachmuylders. Zij stelt er eigen porcelein en keramiek tentoon, Rita Van Lommel exposeert er met beelden. Terwijk Lieve Van Gramberen er het letterkappen verduidelijkt, zorgt Eddy Verbinnen voor een poëtische omkadering. Dit alles weer samen met een hapje en een drankje. 

In de Grote Bollostraat 161 stelt Johan Van De Kerckhove zijn aquarellen voor.         

Daarna gaan we naar Jean-Louis Dhont in de Rechtestraat 33, die zijn woning opent voor beelden van Wim Galicia en Jos Smeijers; Mieke Engelen verdiept er zich bovendien in het letterkappen. Roberto Escolano zal er met zijn schilderijen present zijn.

Bij Pol Lemaire in de Grotestraat 199 te Werchter vinden we niet alleen zijn beelden, maar ook die van Anne Cornil. 

WAK_BOL_ROOD.jpgOm tenslotte te eindigen in de Baalsebaan 64 voor fotografie van Kristine Vandegaer en Raf Vanthoor en schilderijen van Gysels Hilde.  

 

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio