Nieuwe Se-n-Se richting in Don Bosco Haacht: industriële computertechnieken

Haacht - Vanaf volgend volgend schooljaar start Don Bosco Haacht met een nieuwe studierichting, industriële computertechnieken.
Sedert enkele jaren bestaat er in Vlaanderen een nieuwe onderwijsvorm tussen het secundair en het hoger onderwijs in. Deze opleiding duurt één jaar en staat bekend als een Se-n-Se richting, secundair na secundair. 
 
Sinds 2009 richt Don Bosco Haact de Se-n-Se richting chemische procestechnieken in. 'Dankzij het grote succes van deze richting en de heel grote kans op tewerkstelling, hebben we besloten om een tweede Se-n-Se richting op te starten vanaf september 2012, namelijk Se-n-Se Industriële Computertechnieken', aldus Hilde Demeulemeester, directeur TSO/BSO van de school. 'De hoogtechnologische IT-sector heeft een grote nood aan werknemers met de juiste competenties, zowel voor industriële automatisering alsook voor ICT-ondersteuning. Op dit moment is de vraag veel groter dan het aanbod. Als school met een grote afdeling in het studiegebied mechanica-elektriciteit, zijn we uitermate goed geplaatst om op deze vraag in te gaan. De opleiding die je in deze richting krijgt is zowel theoretisch als praktisch. Er worden verschillende weken stage voorzien. Je moet een uitgesproken interesse hebben in elektrotechnische uitrustingen, automatiseringssystemen en meet- en regeltechnieken, initiatief kunnen nemen, meedenken over verbeteringen, voldoende communicatievaardigheden hebben, goed kunnen samenwerken met je collega’s en je nauwlettend aan de veiligheidsregels houden.'
 
Na het beëindigen van deze opleiding kan men onder meer aan de slag als ICT-technicus in een klein of groter bedrijf, technicus automatiseringssystemen en procescontrole, installateur algemene elektriciteit (energieverdeling en -sturing) of als installateur elektrotechnische uitrustingen (schakelborden, controlekamers).
 
'Uitzonderlijk stappen leerlingen na het behalen van hun certificaat naar het hoger onderwijs van niveau Bachelor in hetzelfde of aanverwant studiegebied', voegt directeur Demeulemeester er nog aan toe. 'De studierichting staat open voor mensen die al een diploma van secundair onderwijs behaalden.  Ook oud-leerlingen die vroeger afstudeerden zijn welkom.', besluit ze.
 
Tijdens de opendeurdag van de school op 12 mei (tussen 10 en 18 uur) kan men er terecht voor meer info. 
 
Don Bosco TSO/BSO
School voor wetenschap en technologie
Stationsstraat 89 3150 Haacht  
016/617970
 
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio