Zeppe en Zikki lichtjes voor Keerbergse kinderen

Zeppe en Zikki lichtjes voor Keerbergse kinderen

Burgemeester Ann Schevenels en commissaris van verkeer Paul Belmans reiken de eerste lichtjes uit in het St Michielsinstituut Foto: Ann Schevenels

Keerbergen - Ieder kind dat school loopt bij een van de Keerbergse basisscholen en er het fietsexamen succesvol aflegt ontvangt een Zeppe en Zikki lichtje.

De voorbije jaren werden de schoolomgevingen van St Michiel en de gemeentelijke basisschool aan de Kempenlaan, de gemeentelijke basisschool aan de Nieuwstraat en de Middenschool en Atheneum aan de Vlieghavenlaan heringericht en veiliger gemaakt.

'Thans zijn de werken aan de kleuter-en basisschool  van het Atheneum aan de beurt', aldus burgemeester Ann Schevenels. 'De volgende jaren plannen we fietspaden en/of fietssuggestiestroken op de schoolroutes.'
 
Op de schoolroutes worden nu reeds politieagenten en gemachtigde opzichters ingezet.
Thans wil de politie ook haar steentje bijdragen tot de veiligheid van onze fietsende kinderen en wordt er aan elk kind dat het fietsexamen succesvol heeft afgelegd 'Zeppe en Zikki-lichtjes” overhandigd. 'Op die manier worden ze echt zichtbaar in het verkeer en wordt bovendien Levenslijn nog gesteund: 2 vliegen in 1 klap.', besluit de burgemeester. 
 
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio