EHBO cursus door Rode Kruis Haacht

Haacht - Op maandag 17 september start het Rode Kruis van Haacht met een EHBO-cursus.

Je kleinkind schaaft zijn elleboog, je zoon komt thuis van chirokamp met een teek op zijn been, je zus verzwikt haar voet tijdens een wandeling, je grootvader grijpt naar zijn borstkas wanneer hij de trap afkomt . Allemaal situaties waar eerste hulp goed van pas komt ', vertelt Heidi Adams van Rode Kruis Haacht. 'Vanaf september bieden wij een cursus aan die je leert om te gaan met deze situaties.'

De cursus wordt gegeven door lesgevers van het Rode Kruis. In concreto leren de deelnemers er kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen, insectenbeten, hoofd-en wervelletsels komen aan bod.  Men leert er reanimeren met en zonder aed. 'En het belangrijkste van allemaal', besluit Heidi. 'Je leert hoe je zo'n eerstehulpsituatie nu eigenlijk aanpakt, of het nu gaat om een groot of een klein ongeval.
Op het einde van elk deel kan je een examen afleggen en zo een brevet Eerste Hulp behalen.'
 
Wanneer?
De lessen zijn telkens op maandag van 19 uur tot 22 uur.
De eerste les start op 17 september 2012
De cursus bestaat uit twee delen van telkens vier lesdagen
Data cursus deel 1: 17-09; 24-09; 1-10 en  8-10 en examen op 15-10
Data deel 2: 22-10; 5-11; 12-11 en 19-11 en examen op 26-11 (telkens op maandagavond), tijdens de herfstvakantie is er geen les.
 
Waar?  
Rode Kruislokaal,  Walstraat 56, Werchter
 
Inschrijven en info  
Marie-Lou Vangestel, Tel : 016 60 24 03 (na 18 uur), vorming@haacht.rodekruis.be
 
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio