Gemeenten slaan handen in elkaar op zoek naar poëtisch talent

Haacht - Naar jaarlijkse gewoonte wordt op donderdag 31 januari 2013 Gedichtendag gevierd, hét poëziefeest van Vlaanderen en Nederland. De Gedichtendag staat volgend jaar in het teken van muziek. De gemeenten Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen lanceren voor de tweede maal een gemeenschappelijk project dat afgesloten zal worden met een literair evenement op vrijdag 1 februari 2013 in Keerbergen.
Dichters en muzikanten gezocht
 
Boortmeerbeek, Haacht en Keerbergen nodigen al hun inwoners uit om een gedicht te schrijven over muziek. Dit kan op twee manieren: je kan een gedicht schrijven over muziek, of je zet een  zelfgemaakt gedicht over muziek op muziek of leest het in met een muzikale achtergrond.  Wie opteert voor de tweede manier, moet dit eventueel akoestisch kunnen opvoeren op het literair evenement.
 
De ingezonden gedichten zullen in januari 2013 in de lokale handelszaken verspreid worden.
 
Zin om deel te nemen? Bezorg dan uiterlijk op 26 november 2012 je gedicht(en) aan de cultuurdienst van jouw gemeente, door te mailen naar gedichtendagboortmeerbeek@hotmail.com, gedichtendaghaacht@hotmail.com of gedichtendagkeerbergen@hotmail.com. De gedichten kunnen ook worden opgestuurd of binnengebracht bij de cultuurdienst (gedichten met muziek bij op cd of USB-stick).
 
Voor meer info en vragen kan men terecht bij de cultuurdiensten van de drie deelnemende gemeenten.
 
Afsluitend literair evenement
 
Het slotakkoord van dit poëzieproject vindt plaats op vrijdag 1 februari 2013. In Keerbergen wordt dan een literaire avond georganiseerd. Het wordt een avondvullend programma vol poëzie. Bovendien zullen zo veel mogelijk ingezonden gedichten verwerkt worden in de show. 
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio