Christophe De Brabanter beantwoordt tien vragen

Christophe De Brabanter beantwoordt tien vragen

Foto: Christophe De Brabanter

Keerbergen - Lijsttrekkers zijn voor vele Keerbergenaren nog vaak nobele onbekenden achter een affiche of een slogan. Wie zijn deze politici in het dagelijkse leven? Met tien vragen over alledaagse dingen willen we een tipje van de sluier oplichten. Vandaag zit Christophe De Brabanter, lijsttrekker van LSP-Rood Keerbergen op de praatstoel.

 Wat doet u in het dagelijkse leven?

 Ik ben werknemer bij NMBS Technics te Brussel-Zuid. Daar ben ik administratief/ICT bediende. Ik ben ook actief bij ACOD-Spoor en ben lid van het uitvoerend bureau ACOD-Spoor gewest Brussel. In mijn vrije tijd hou ik me veel bezig met politiek en syndicaal werk, maar ga graag ook op vakantie en organiseer graag activiteiten om met de vriendenkring te doen(zoals bowlen, BBQs, lasergaming, city-trips, expo’s en musea bezoeken,...).
 
Wat is uw favoriete film?
 Er zijn heel veel goeie films en kijk graag met vrienden op “filmavondjes” samen naar iets. Toppers in mijn lijstje zijn bijvoorbeeld die van Lord of the Rings, Star Wars, Pulp Fiction, ... Ik kijk ook graag naar series, zo goed als alle series van HBO zijn in orde(Game Of Thrones, Deadwood, Rome, Oz, The Wire, ...).
 
Wat is het mooiste moment in uw leven?
Toen ik op 3 augustus 1998 op 15 jarige leeftijd solo (=alleen) mocht zweefvliegen voor de eerste keer. Vrij als een vogel, met de theorie en ervaring die ik had geleerd de natuurelementen gebruiken om zolang en zover mogelijk te blijven vliegen!
 
Wat is uw favoriete plek in Keerbergen?
 
Ik kom heel graag in het centrum van het dorp. Ik ben een sociaal iemand en ga graag langs verschillende cafés bijvoorbeeld om met mensen te praten en zien waarmee ze bezig zijn.
 
Wat is uw favoriete gerecht?
Voor mij is een goeie spaghetti bolognese voldoende.
 
Welk talent had u graag gehad?
Een geheugen zoals een olifant hebben, die vergeten zo goed als niets.
 
Welke hobby beoefent u?
Ik ga meestal in de zomer zweefvliegen te Engeland en soms ga ik skiën in de winter. Ik lees ook heel graag: zowel fictie boeken(A Song Of Ice And Fire, Harry Potter, The Dark Tower,...) als non-fictie boeken(wetenschap en techniek, geschiedenis, politiek en filosofie).
 
Wat zou u zeker nog een keer willen doen in uw leven?
Met mijn zweefvliegtuig boven een 737 van Virgin vliegen op 3000m hoogte zoals in 1999.
 
Wat is uw favoriete lied?
Nightwish met Bless The Child, of Neil Young met Rockin’ In The Free World ofzo maar naast Rock en Metal luister ik ook graag naar bijvoorbeeld New Wave.
 
Wat is uw favoriete vakantiebestemming?
Wales - waar ik onder andere ga zweefvliegen – de kleine boerendorpen (die bestaan uit enkele huizen tot enkele tientallen) bezoeken. De mensen zijn er enorm vriendelijk en je kan er helemaal tot rust komen. Geen stress daar. Iedereen vertrouwt iedereen er, ze doen zelfs hun deuren niet op slot. Dit is waar bijvoorbeeld het hoofdthema van het streeknieuws iets zeer banaals kan zijn zoals een teruggevonden verloren schaap dat een boer(en de rest van het dorp) al 3 dagen aan het zoeken was.
 
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio