Dennebossen zorgen voor nieuw restaurant

 Dennebossen zorgen voor nieuw restaurant

Foto: Conny Justé

Keerbergen - Gelokt door de dennebossen opende de Koreaanse Lim in Keerbergen een Japans-Koreaans restaurant. Maar tot het zover was, werd een hele weg afgelegd.
Geboren in Korea als dochter van een hotelier-restauranteigenaar heeft ze van kinds af aan alle kneepjes van het vak geleerd. ‘Ik heb altijd met mijn vader gewerkt’, vertelt ze. ‘Ik werd overal ingezet, in het hotel en het restaurant, om op die manier zoveel mogelijk ervaring op te doen.’ Tijdens haar verblijf in Japan komt ze in contact met de Japanse keuken. Wanneer het leven haar - nu al twintig jaar geleden - naar België brengt, is de beslissing snel genomen om hier een Japans-Koreaans restaurant te openen.
 
De keuze valt op Brussel, omwille van het internationaal karakter. Samen met haar moeder, die haar dochter naar België was gevolgd, opende ze restaurant ‘Seoul’ in Elsene. Intussen leert ze hier ook haar Koreaanse man kennen. Alhoewel hij aanvankelijk als klassiek geschoolde muzikant een andere carrière ambieerde, schoolde hij zich al vlug om tot Koreaanse chef-kok. ‘Hij kan zijn creativiteit nu in de keuken kwijt’, vertelt ze lachend.
 
Omdat een mens niet gemaakt is om alleen te werken maar zich ook moet ontspannen, begonnen ze samen golf te spelen. Dit bracht hen naar Keerbergen, waar ze al vlug hun hart verloren. ‘We werden betoverd door de vele naaldbomen hier’, bekent Lim. ‘Ze deden ons denken aan Korea.’ Zo ontstond het idee om naar het rustige en groene Keerbergen te verhuizen en er ook een tweede restaurant te openen. ‘Wanneer we de juiste locatie vonden, ging alles heel snel.’, vertelt ze. In april opende ‘Simlong’ (Koreaans voor dennenboom) zijn deuren, met de authentieke Japanse en Koreaanse keuken op het menu. Haar passie, de mensen de echte Aziatische keuken leren kennen, kunnen beoefenen in een omgeving die haar aan thuis doet denken, maakt van Euhnee een gelukkige vrouw. ‘Al zat dat voor mijn kinderen, die zich plots op ‘den boerenbuiten’ zagen zitten wel iets langer duren’, besluit ze lachend.
 
Songlim, Haachtsebaan 109, 3140 Keerbergen, www.songlim.info
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio