Kippenboerin Ellen uit Baal is de Schoonste Boerin van Vlaanderen.

Kippenboerin Ellen  uit Baal is de Schoonste Boerin van Vlaanderen.

Foto: Conny Justé

TREMELO - Ellen Vaneynde, de kippenboerin uit Baal, mag zich sinds zaterdagavond 'Schoonste Boerin van Vlaanderen' noemen.

De finale van de Schoonste Boerin 2013-2014 vond plaats in het forum van Flanders Expo, ter gelegenheid van AgriFlanders. Het publiek zag een show met afwisselend defilés, optredens en enkele vragenrondes. Een jury bestaande uit negen personaliteiten uit de landbouwwereld beoordeelden de kandidates tijdens deze verkiezingsavond op kenmerken als spontaniteit, assertiviteit, gezond boerinnenverstand, uitstraling en mondigheid.

Voordat de jury de nieuwe Schoonste Boerin bekend maakte, werd de publieksprijs uitgereikt. Ruim 5000 mensen stemden de afgelopen maand op de kandidaat die zij het sympathiekst vonden. Het was Veerle Liesens uit Dilsen-Stokkem die de prijs in de wacht sleepte.

Veerle Liesens werd meteen opnieuw naar voor geropen en verkozen tot derde Schoonste Boerin, gevolgd door Lynn De Vloo uit Veurne op de tweede plaats. Maar het is dus Ellen Vaneynde die zich de Schoonste Boerin van Vlaanderen 2013-2014 mag noemen. De drie dames winnen een reis naar Rhodos voor een professionele photoshoot.
 

 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio