Bijna dertigduizend studenten op achtste Student Kick-Off

De achtste editie van Student Kick-Off is woensdagmiddag van start gegaan op het Sint-Pietersplein. Het volk kwam aanvankelijk met mondjesmaat toe op het zonovergoten Sint-Pietersplein, maar rond halfvier telden de organisatoren al 13.000 aanwezigen. In totaal worden er 30.000 studenten verwacht. Pat Krimson liet met 2 Fabiola meteen stevige elektrobeats over het plein knallen om menig student uit zijn winterslaap te halen.

Hier een overzicht van het programma van de Student Kick-Off

18.45 uur: Opschudding als er een auto in brand schiet aan de Boekentoren. Een dikke rookpluim stijgt op, maar de brandweer is snel ter plaatse om het voertuig te blussen. Niemand raakt gewond.

17.40 uur: Drummer Michael Schack, bekend van onder andere Netsky, laat het Sint-Pietersplein uit zijn dak gaan. Waar Sir Yes Sir de eerste voorzichtige dansers voor zijn rekening nam, neemt SquarElectric het heft moeiteloos in eigen handen. Enkele duizenden studenten juichen en dansen alsof hun leven er van afhangt. 

16.50 uur: Het Sint-Pietersplein loopt stilaan vol. De Student Kick-Off is niet alleen muziek, maar ook één grote verzameling van infostands en sponsorstands die voor de gelegenheid uitpakken met zo origineel mogelijke doe-stands. Een fotoreeks.

16.05 uur: Sir Yes Sir, de Antwerpse band rond Tijs Delbeke bracht zoals gewoonlijk een aanstekelijke mix van pop en rock. De band kreeg een deel van het gezeten publiek op de voeten en hier en daar vielen de eerste gedurfde danspasjes te bespeuren.

15.00 uur: The Band Of Willies, winnaar van de Student Rock Rally 2013, hebben net hun set afgesloten. Met hun geweldige Rock 'n Blues schudde de vierkoppige Oudenaardse band de laatste slaperige zielen wakker. De Gentse studenten vinden intussen meer en meer de weg naar het Sint-Pietersplein en maken zich op voor een warme en uitgelaten editie van Student Kick-Off.

13.30 uur: 2 Fabiola lokte een bescheiden opkomst naar het plein en bracht er meteen sfeer in. 

13:00 uur: 2 Fabiola heeft de aftrap gegeven, maar het Sint-Pietersplein ligt er nog zo goed als verlaten bij.

12:30 uur: Woensdagmiddag en -avond worden er zo'n dertigduizend studenten verwacht op het Sint-Pietersplein voor de achtste editie van de Student Kick-Off. Headliners van dienst zijn Regi en 't Hof van Commerce. Hier een overzicht van het volledige programma.
 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio