Cultfilm The Afterman van Rob Van Eyck viert 25ste verjaardag

Film van lokale cineast binnenkort uit op dvd

Zichemse cultregisseur Rob Van Eyck Foto: © Rob Van Eyck

Scherpenheuvel-Zichem - Naar aanleiding van de 25ste verjaardag van The Afterman van Zichemse regisseur Rob Van Eyck wordt de cultfilm uitgebracht op dvd. De Limited 25th Anniverary DVD Edition zal worden voorgesteld tijdens het Bifff 2010, de hoogmis van de fantastische film in Brussel.

De Belgische distributeur Zeno Pictures ziet het wel zitten, om de film voor te stellen aan het overwegend jonge publiek van Bifff. De film zal worden voorgesteld aan de hand van een compilatiefilmpje en een interview met Van Eyck.

We peilden intussen bij de cultregisseur naar zijn reactie op de vernieuwde aandacht die zijn film krijgt. ‘Het is interessant omdat een nieuwe generatie The Afterman zal leren kennen. Die gasten waren er niet bij toen hij 25 jaar geleden uitkwam.’ Op de vraag of het hem verbaast dat er nog steeds interesse is in zijn film, heeft hij meteen een antwoord klaar. ‘Die aandacht is er altijd geweest. Overal op het internet, op websites in Amerika en Japan, zijn er filmpjes te vinden met fragmenten van mijn film. Er is altijd een publiek voor mijn film geweest, alleen is dat niet het publiek dat ook naar de normale films gaat kijken. Je zal op die sites bijvoorbeeld geen fragmenten van Loft terugvinden. Low budget films trekken sowieso een ander publiek aan. Maar dat wil niet zeggen dat dat publiek er niet is.’

De voorstelling van de dvd tijdens het festival in Tour & Taxis leverde hem alvast vernieuwde aandacht op. En het ziet ernaar uit dat de Zichemse cineast daar niet rouwig om is.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio