Kunstkring De Regenboog opent tentoonstelling

Kunstenaar Alette Sinninghe, samen met Marieke 'Wielemie' Vervoort, en geleidehond Zenn, van wie Sinninghe een portret heeft geschilderd. Foto: © MCS

Scherpenheuvel-Zichem - Twaalf kunstenaars uit Scherpenheuvel-Zichem stellen voor het vijftiende jaar op rij hun werken tentoon voor het publiek. In GC den egger werd de groepsexpositie plechtig geopend door Alex Van Nijlen, voorzitter van de cultuurraad, en door de schepen van cultuur, Mark Decat (Open VLD).

Linda Bas, Dirk De Keyser, Willy Everaerts, Wilma Geyskens, Leen Leemans, Gilbert Lemmens, Frieda Leysen, Simonne Parioux, Alette Sinninghe, Jeanine Teck, Janke Van Der Tuin en Jhonny Vandewyer, leden van Kunstkring De Regenboog, brachten schilderijen, tekeningen en sculpturen samen in de kunstgalerij van het gemeenschapscentrum.

‘Eerst vonden de tentoonstellingen plaats in de barokgang,’ lichtte schepen Decat toe tijdens zijn toespraak, 'maar sinds de opening van den egger, gaan ze hier door.’ Hij voegde er nog aan toe dat er de laatste tijd enige kritiek is ontstaan op de kunstgalerij. ‘Er zijn mensen die klagen dat ze geen integraal deel uitmaakt van het gebouw, dat de benedenverdieping ongelukkig is. Maar dat is niet zo.’ Hij zei dat het de kunstenaars en hun werken zijn die kleur en leven in de galerij brengen. ‘We gaan vooruit,’ zei hij vastberaden, ‘zeker in cultuur.’

Een van de aanwezige gasten was Marieke 'Wielemie' Vervoort. Zij werd uitgenodigd door kunstenaar Alette Sinninghe, die als verrassing een schilderij had gemaakt van Vervoorts geleidehond, Zenn. Zowel bij hond als bij baasje viel het cadeau erg in de smaak.

De tentoonstelling van Kunstkring De Regenboog loopt nog 2 tot 24 oktober in GC den egger, August Nihoulstraat 74 in Scherpenheuvel.
 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio