Trein naar de toekomst

Trein naar de toekomst

Foto: IF

Tessenderlo - De scholen van Tessenderlo hebben gewerkt rond poëzie in het project 'Trein naar de toekomst'. In dit Poëzie-project droomden heel wat Looise kinderen en jongeren over de toekomst. Je kan van de resultaten meegenieten op Supervlieg op 15 mei. Daar worden de mooiste toekomstdromen aan de Looienaars getoond via kleine mp3’tjes. Ook de winnaars van de ballonnenwedstrijd worden bekendgemaakt.

Op 24 maart was er een ballonnenwedstrijd in alle Looise scholen waarbij heel wat ballonnen de lucht werden in gelaten. 'De drie toekomstgedichten die het verste vlogen met hun ballon, krijgen op Supervlieg een spectaculaire vliegende verrassing', zegt cultuurbeleidscoördinator Leen Tielemans.

'Maar liefst 185 van de meer dan 850 gedichten werden teruggestuurd', vervolgt Tielemans. 'De vindplaatsen variëren van plaatsen in de buurt als Mol, Dessel of Kasterlee tot in Antwerpen en Valkenswaard in Nederland. Er belandden trouwens veel ballonnen in Nederland zoals tot in Milheeze (92,5 km) of Asten-Heusden (84,4 km).'

De ballonnen van de drie winnaars kwamen terecht in Schermbeck (196 km), Hamburg (542 km), Zschopau Saxonia (684 km), allemaal in Duitsland. De gelukkige winnaars zijn Seppe Reynders van campus Russelberg, Judith Postma van Wereldwijzer en Brian Timmers van THHI. 'De drie winnaars krijgen een spectaculaire helikoptervlucht aangeboden op ‘The Classic’ die dit jaar plaats vindt op 11 juli', zegt Leen enthousiast.

Tijdens supervlieg worden deze drie winnaars om 15.00 uur officieel bekend gemaakt aan het kraampje van ‘Trein naar de Toekomst’. Ze mogen hun cadeau in ontvangst nemen vanwege het gemeentebestuur.
 


 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio