Politica neemt zware beslissing wegens ernstige gezondheidsproblemen

Oud-burgemeester Ann Coopman (57) stapt noodgedwongen uit politiek

Oud-burgemeester Ann Coopman (57) stapt noodgedwongen uit politiek

Foto: cte

Lovendegem / Zomergem / Waarschoot - Oud-burgemeester Ann Coopman, één van de architecten van de fusiegemeente Lievegem, stopt met onmiddellijke ingang met politiek. Coopman, die vorig jaar al vocht tegen kanker, neemt die zware beslissing wegens “ernstige gezondheidsproblemen.”

“Omwille van ernstige gezondheidsproblemen heb ik besloten om mijn mandaat als raadslid en schepen niet op te nemen”, liet Ann Coopman vandaag weten in een persmededeling. Een harde beslissing voor een vrouw die politiek ademde: ze was 14 jaar schepen en 10 jaar burgemeester van Waarschoot.

Eind 2017 werd bij Ann Coopman kanker vastgesteld. Om de strijd tegen die ziekte aan te gaan en te herstellen liet ze zich als burgemeester 10 maanden vervangen door schepen Kim Martens. In september 2018 nam ze de draad opnieuw op, maar nog geen paar maand later staken opnieuw gezondheidsproblemen de kop op.

Daarom moest Coopman haar eedaflegging als nieuwe schepen van Cultuur in Lievegem al twee keer uitstellen in januari. Afgelopen woensdag zou dan toch haar dag worden. Maar dinsdag liet ze weten dat het ook deze keer niet zou lukken om naar de gemeenteraad te komen. Donderdag nam ze dan de zware beslissing om met onmiddellijke ingang te stoppen met politiek.

Lievegems burgemeester Tony Vermeire noemt Ann Coopman een “grote dame in de politiek. Ze mag onder andere de dorpskernvernieuwing, kinderopvang Domino, de academie, renovatie gemeentehuis, de renovatie van de oude jongensschool… tot haar verwezenlijkingen rekenen. Ik ben haar heel dankbaar: met deze klassedame is er veel gerealiseerd in Waarschoot. Haar engagement, sterke mening en inzet typeren haar.”

CD&V moet nu op zoek naar een opvolger, maar daar wil Vermeire vandaag niet op ingaan. “Uit eerbied voor Ann, wil ik het niet hebben over haar opvolging.” Een nieuwe schepen aanstellen kan ten vroegste in de  gemeenteraad van 27 maart.

 
Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio