Ook dit jaar gaat de organisatie voor grote namen, een vleugje magie en extra groei

Rijvers Festival pakt meteen uit: André Hazes, #LikeMe en spiegelpaleis

Naast bekende artiesten wil Rijvers Festival ook opnieuw indruk maken met het decor. Foto: Rijvers Festival

Lievegem - Met André Hazes en #LikeMe maakte Rijvers Festival de eerste namen voor komende zomer bekend. Die tonen meteen ambitie. "We willen groeien op élk vlak: qua toeschouwers, maar ook qua artiesten", zegt woordvoerder Frederik Verhasselt.

André Hazes, die in Zomergem hits van zichzelf en zijn vader zal brengen, wordt één van de knallers van komende Rijvers Festival. "André - Leef! - Hazes is de publiekslieveling van het moment, verkocht de AB in Brussel uit en doet enkel de grotere festivals. Rijvers is erbij, op de openingsavond", zegt woordvoerder Frederik Verhasselt." Snelle, die erg populair is bij jongeren en bekend van hits Reünie en Smoorverliefd, komt ook op vrijdag. Nog voor de jeugd is er #LikeMe, die dit jaar met een grote show langskomt. Voor de houseliefhebbers draaien een aantal legendarische dj's van Cherry Moon - Trax de grootste retroschijven.

Blijven groeien
Vorig jaar was Rijvers Festival op zondagavond uitverkocht en moest de organisatie voor het eerst in haar prille geschiedenis de ticketverkoop stopzetten. Toch ziet Verhasselt nog groei. "We willen groeien op élk vlak. Qua toeschouwers, maar ook qua artiesten. We tekenen voor grote namen in élk genre en voor elk publiek. Rijvers Festival is trouwens nog volop in onderhandeling met een aantal andere grote namen. Die worden de komende weken en maanden aangekondigd."

Spiegelpaleis
Ook naast het podium zit er heel wat aan te komen. "We willen niet alleen het snelst groeiende, maar ook het meest verrassende festival zijn. Elk jaar willen we verbazen. Dit jaar komt er een Spiegelpaleis waar telkens iets anders te beleven zal zijn. We bouwen een 'terras op een verdieping': vanop drie meter hoogte zul je de festivalweide kunnen overschouwen. We planten een nieuw meet & greet-plein in waar je je eigen idolen kunt ontmoeten en we organiseren een start to dj -workshop waarbij tieners zelf kunnen leren draaien. Rijvers Festival gaat dit jaar trouwens elke dag vroeger open zodat bezoekers echt een heel weekend lang kunnen genieten van pure magie."
Rijvers Festival vindt plaats op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 augustus. De tickets zijn vanaf nu te koop op www.rijversfestival.be. Er is ook opnieuw een camping.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio