Lier heeft drie nieuwe ereburgers

Lier heeft drie nieuwe ereburgers

Schepen van Sport Ivo Andries, Jan Ceulemans en Jean-Marie Pfaff. Foto: Chris VAN ROMPAEY

Lier - Met de toekenning van de titel van ereburger aan auteur Felix Timmermans, busbouwer Bernard Van Hool en voetballer Jan Ceulemans telt de stad Lier voortaan vier ereburgers. Louis Zimmer kreeg deze titel namelijk al in 1970.

Jan Ceulemans is de enige ereburger die nog in leven is. Hij is een rasechte Lierenaar, opgegroeid in de volkswijk Het Looks. Hij vindt het een heel eer om ereburger van Lier te mogen zijn. “Als je als gewone voetballer die iets bereikt heeft in hetzelfde rijtje mag staan als Zimmer, Timmermans en Van Hool, dan is dat een ongelooflijk grote eer en enorm plezierig.”

Bernard Van Hool (1902-1974) stichtte in 1947 in Koningshooikt een bedrijf dat bussen en autocars ging maken. Later kwamen er ook opleggers bij. Momenteel heeft Van Hool vestigingen in Koningshooikt, Bree en Skopje (Macedonië) en stelt het 4750 mensen te werk.

Felix Timmermans (1886-1947) is de meest vertaalde Vlaamse schrijver. De meeste mensen kennen hem van zijn roman Pallieter uit 1916, een ode aan het leven.

Lees het hele verhaal zaterdag in Het Nieuwsblad.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio