Restaurant De Fortuin heropent in september

Restaurant De Fortuin heropent in september

Foto: Chris VAN ROMPAEY

Lier - De verbouwingswerken aan het historische pand De Fortuin op het Felix Timmermansplein beginnen in mei. Het restaurant zou in september moeten heropenen.

Het restaurant zal zich voortaan beperken tot de gelijkvloerse verdieping en heeft een maximumcapaciteit van 49 personen. “De terrasboot waarvoor De Fortuin zo bekend was, maar een tijd geleden zonk, vervangen we door een drijvend terras van 14 bij 4 meter, met rondom glazen windschermen van 1,80 meter hoog”, zegt zaakvoerder Ann Smets.

De Mechelse vennootschap Dekoinvest kocht De Fortuin in september voor 450.206 euro van de stad. Dekoinvest wordt geleid door Ann Smets, die ook zaakvoerder is van feestzalen Hof van Beatrijs in Lier.

Ann Smets wilde De Fortuin nog voor de zomer als restaurant te heropenen, maar die hoop moet ze opbergen. “De stedenbouwkundige vergunning is nog maar net goedgekeurd, maar we hebben de voorbije maanden natuurlijk niet stil gezeten en de nodige voorbereidingen getroffen. Begin mei plannen we met de werken te beginnen. Als alles volgens plan verloopt, kunnen we De Fortuin in september openen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio