Comité 525 zamelde geld in voor het standbeeld van Eddy Merckx, dat tijdens de doortocht van de Ronde van Frankrijk aan het publiek werd voorgesteld. Het was wachten op een geschikte locatie om het beeld een vaste stek te geven. Het gemeentebestuur van Tielt-Winge kreeg een recht van opstal gedurende 50 jaar op een perceel dat gelegen is tegenover het geboortehuis van Merckx.

De wielertoeristen zullen niet meer tevergeefs op zoek moeten gaan naar het beeld. En er is nog meer goed nieuws voor fietsliefhebbers, want het Comité 525 heeft twee fietsroutes uitgestippeld met het standbeeld als trekpleister.
Een familiale route van ongeveer 30 km loopt door de gemeente Tielt-Winge zelf. Voor de geoefende fietser is een tocht van ongeveer 80 km uitgestippeld door het Hageland. Voor de bewegwijzering van die fietsroutes hoopt het Comité op de ondersteuning door de gemeente Tielt-Winge en door de provincie.
Het Comité hoopt ook samen met menig Tielt-Wingenaar dat er een straat naar de wielerlegende genoemd wordt.

Het publiek genoot met volle teugen van de plechtigheid. Verrasssend was de korte doortocht van de jonge renners van Hageland Cycling Team, waarbij Eddy de tijd nam om de kinderen te begroeten.

Een memorabele dag voor Tielt-Winge, Eddy Merckx,  Luc De Blick en Comité 525.

Het beeld kreeg ook een Qr-code, waarmee bezoekers meer informatie kunnen opvragen. 

yer', 'wid': '_1467261', 'uiconf_id': '21813201', 'flashvars': { 'doubleClick': { 'plugin': true, 'adTagUrl': prerollUrl }, 'vast' : { 'plugin' : true, 'postrollUrl' : prerollUrl.replace('preroll', 'postroll'), 'loadAdsOnPlay' : true }, 'adsOnReplay': true }, 'cache_st': '1406844808', 'entry_id' : '0_3h8z98ih' });
Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio