Provincie legt fietsostrades aan van Lier naar Herentals en naar Aarschot

Provincie legt fietsostrades aan van Lier naar Herentals en naar Aarschot

Foto: Provincie Antwerpen

Lier / Nijlen / Herentals - De provincie Antwerpen wil de komende jaren fietsostrades aanleggen tussen Lier en Herentals, tussen Lier en Aarschot en tussen Mechelen en Zemst. Die komen allemaal langs spoorwegen te liggen.

“De provincie besteedt elk jaar 4,5 miljoen euro aan de aanleg van fietsostrades. Het is dus noodzakelijk om duidelijke prioriteiten te stellen. Daarom hebben we nu als deputatie beslist om enkel te investeren in fietsostrades langs spoorlijnen en in bepaalde schakelroutes. Concreet engageren we ons om tijdens deze legislatuur een ontwerp te laten maken voor een fietsostrade tussen Lier en Herentals en tussen Lier en Aarschot", zegt gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA).

De fietsostrade naar Herentals loopt via Kessel, Nijlen en Grobbendonk, die naar Aarschot via Berlaar en Heist-op-den-Berg. Beide ontwerpen hoopt de provincie tegen eind 2018 klaar te hebben. Daarna kan de volgende deputatie vlug aan de slag met de grondverwerving en de bouwaanvraag. De aanleg zou dan ten vroegste in 2025 plaatsvinden.

De provincie financiert de ontwerpen en betaalt ook het stukje fietsostrade tussen Mechelen en Zemst. De gemeenten die delen van de andere fietsostrades aanleggen, krijgen hiervoor 100 procent subsidie.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio