Sfeerbeelden van Winter in Houwaart editie 2015

Twee dagen lang konden liefhebbers tijdens het voorbije weekend een bezoekje brengen aan de kersthappening in Houwaart. De organisatoren hadden niets aan het toeval overgelaten om er een gezellige kerstmarkt van te maken. Enkel het weer hadden ze niet in de hand. Jammer dat zondag letterlijk in het water viel. Gelukkig deden de hapjes, drank en de kerstdeuntjes van de optredens het miezerige weer even vergeten.

"Zaterdag was het hier volle bak", vertelt Nathalie Peeters, een van de organisatoren. "Jammer van het regenweer op zondag, maar dit hebben we spijtig genoeg niet in de hand. We waren op alles voorbereid. We hadden zelfs strooizout voorzien en dit jaar kozen we ook voor pagode tenten. Tijdens de vorige edities hadden onze tenten immers problemen met rukwinden."

Het strooizout was duidelijk overbodig en werd dan ook te koop aangeboden voor een prikje. 
De standen met drank en hapjes kloegen zeker niet over hun verkoop. Voor de anderen waren de inkomsten dit jaar wat minder.
Enkele violisten van Hamaril uit Rillaar en een groepje vrienden/muzikanten, Die Assenkirchenbrüder, van de fanfare De Broederband uit Assent zorgden zondagnamiddag voor de kerstmuziek.

Enkele sfeerbeelden in de fotoreportage.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio