UPDATE. Zimmer Hotel en fitnesscentrum staan te koop

Een kamer in het Zimmer Hotel.

Lier - Zowel het Zimmer Hotel als het NRG Healthcenter staan te koop. De eigenaar van beide gebouwen is namelijk failliet verklaard, de uitbaters voor alle duidelijkheid niet.

De twee gebouwen zijn eigendom van Margus, een nv uit Vilvoorde met Lierenaar Bart Scheers als hoofdaandeelhouder. De rechtbank van koophandel heeft Margus in juni 2015 failliet verklaard. Curator Dominique Claes laat de gebouwen nu uit de hand verkopen.

De uitbater van het Zimmer Hotel is de nv Augustijnenberg. Die is gevestigd op hetzelfde adres in Vilvoorde als de nv Margus. En ook de hoofdaandeelhouder is dezelfde: Bart Scheers. “De beslissing van de curator om de gebouwen te verkopen, verbaast me”, reageert Scheers. “Om te beginnen heeft de nv Augustijnenberg een voorkooprecht op de twee gebouwen. Dat ligt notarieel vast.”

“Verder heeft Augustijnenberg een recht van opstal voor de bouw van een extra verdieping op het hotel. Ten derde heb ik een handelshuurcontract met een duurtijd van 9-18-27 jaar. En tot slot, toch niet onbelangrijk, hebben de aandeelhouders van nv Margus een beroepsprocedure tegen de faling opgestart. Het faillissement kan dus mogelijk ongedaan gemaakt worden.”

Reactie van curator Dominique Claes:

De curator betwist alle uitspraken van Bart Scheers. "Het faillissement is definitief sedert het arrest van het hof van beroep in Antwerpen daterende 7 januari 2016." Volgens de curator is Bart Scheers er enkel op uit kandidaat-kopers af te schrikken in de hoop zelf de gebouwen te kunnen kopen. 

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio